Två dagar i St. Petersburg

Efter ett samtal med Eyjafjallajökull, som har lovat att vara snäll, så har jag nu bestämt mig för att åka iväg till en konferens i St. Petersburg. Flyget dit går bra, men frågan är ju alltid om man kommer hem…

Det är Nordic Forum for Security Policy som med rubriken “Freedom, Security and Justice – Common Interests in the Baltic Sea Region” lockar mig över Östersjön. Det ska bli intressant och väldigt många goda föreläsare deltar.

Jag har aldrig varit i St. Petersburg tidigare, får se om där blir några minuter till att kolla in stan lite. Ingen liten stad heller, ca 4,5 miljoner invånare. Det känns ganska långt bort, men flyget från Arlanda tar bara 1 h 25 minuter. Det ska jämföras med Arlanda-Sturup som tar 1 h och 10 minuter.

Så är det dött på bloggen så vet ni varför.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Två dagar i St. Petersburg

 1. z999 says:

  “Det är Nordic Forum for Security Policy som med rubriken “Freedom, Security and Justice – Common Interests in the Baltic Sea Region” lockar mig över Östersjön.”

  Är det inte en arbetsresa? Byt ut ordet lockar mot tvingar.

 2. Nej, det är ingen som hade kunnat tvinga mig att deltaga i den här konferensen. Tvärtom är jag med eftersom jag tycker att det är intressant och är övertygad om att jag kommer att ha nytta av kunskaperna och kontakterna i mitt fortsatta arbete både inom Nordiska rådet och i justitieutskottet.

 3. Johan says:

  Ja då får vi önska en trevlig resa, hoppas du kommer hem tryggt och säkert med nya erfarenheter i bagaget. Är det inte stormar som Gudrun så är det “Ask” moln som begränsar framkomligheten. Politik är spännande att följa.

 4. frekar06 says:

  Ha en trevlig konferens! /Frekar06

 5. z999 says:

  Här, ett exempel på “freedom, security and justice” i Sverige-
  http://lt.se/nyheter/1.813569-fackets-krav-lamna-sd-eller-lamna-facket
  Hillawi hade dessutom blivit lovad att få gå en tvådagars kurs på arbetsgivarens bekostnad, för det krävdes dock ett intyg från facket, som i vanliga fall är en ren formalitet. Nu fick inte Hillawi detta intyg av den humana och demokratiskt lagde Boström, därmed blev det ingen kurs för Hillawi.

  Jag tycker att detta är ett ganska grovt övergrepp på yttrandefriheten men jag antar att det ses som normalt med yrkesförbud på grund av fel åsikter enligt de andra partierna i Sverige?

 6. Jag ogillar också Kommunals beteende. Håller med Anders Sannerstedt i hans bedömning.

 7. z999 says:

  Du fortsätter att ge ett bra intryck som politiker Johan och försvarare av demokratiska principer.

 8. Ola says:

  Nu skulle jag vilja veta vad som hänt efter som han blivit utesluten.. för tidningarna brukar ju kunna vinkla saker som dom vill.. Men Johan jag tror inte Sannerstedt har rätt.. Efter som du väljs in i facket så kan du ju uteslutas oxå. Om en medlem i centern började att stödja SD och var medlem där också skulle inte ni då kunna utesluta den personen?

 9. z999 says:

  @Ola:
  “Om en medlem i centern började att stödja SD och var medlem där också skulle inte ni då kunna utesluta den personen?”

  Centern är ingen fackförening. Om du kollar länken jag la så ser du att det liknar yrkesförbud.

  Kommunal Buss ordförande Peter Boström är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och kandiderade i valet 2002 för RS i Södertälje.
  http://politisktinkorrekt.info/2010/04/28/fackordforande-medlem-i-extremistvansterparti/

  OK. Jag vet att det inte är ett bra argument eftersom antirasister inte anser att kommunismens offer har samma människovärde som nazismens.

  Ola skrev:
  “Nu skulle jag vilja veta vad som hänt efter som han blivit utesluten.. för tidningarna brukar ju kunna vinkla saker som dom vill..”

  Så du tycker på allvar att tidningarna brukar vinkla till SD’s fördel?

 10. z999 says:

  I rättvisans namn så är det inte bara kommunal som anser att yrkesförbud är rätt taktik mot folk med fel åsikter. UD sparkade Kent Ekroth av samma skäl-
  http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article267947/UD-ratt-att-sparka-sdare-fran-ambassad.html
  Och Richard Jomshof blev av med sitt lärarjobb av samma orsaker.
  Kent Ekroth fick rätt när han anmälde UD och har fätt skadestånd.

 11. Ola, blir man invald i facket? Man blir möjligtvis invald i en fackstyrelse, men man blir väl medlem i facket? Sedan är jämförelsen mellan Kommunal och Centerpartiet märklig, eller du menar att Kommunal är så hårt förankrat i SAP att man ska räkna Kommunal som ett parti?

  Centerpartiet har stadgar som säger att man inte kan vara medlem i C om man samtidigt är medlem i annat parti. Men detta gäller alla partier och det tycker jag är viktigt. Hade Kommunal haft stadgar som säger att man inte kan vara medlem i Kommunal om man samtidigt är medlem i annat parti än Socialdemokraterna så hade jag accepterat det, men så är det ju inte.

 12. Ola says:

  Johan.. Ja man blir invald. Det står “Ansökan om medlemskap” på blanketten man fyller i.. Sedan är det en stående punkt på dagordningen “Nya medlemmar” Då man väljer in nya.. Men jag har då aldrig varit med om att någon har blivit nekat. Vi har då en i styrelsen som sitter med för Centern i kommunen så att man måste ha en speciell politisk tillhörighet för att sitta med i facket är inte sant. Men nu kan jag inte kommunals stadgar men kan tänka mej i det här fallet att det handlar om att killen har kört något som strider mot mänskliga värderingar .. Men det är bara något jag tror inget jag har belägg för.

  z999

  Men tidningen skriver ju inte vad det beror på varför han blivit utesluten.. Och något yrkesförbud hanlar det ju inte om..

 13. z999 says:

  @Ola:
  “Men tidningen skriver ju inte vad det beror på varför han blivit utesluten.. Och något yrkesförbud hanlar det ju inte om..”

  Klicka här

  Inget yrkesförbud? Vet du varför han är med i facket? Jag skrev

  Hillawi hade dessutom blivit lovad att få gå en tvådagars kurs på arbetsgivarens bekostnad, för det krävdes dock ett intyg från facket, som i vanliga fall är en ren formalitet.

 14. z999 says:

  @Ola:
  “Men nu kan jag inte kommunals stadgar men kan tänka mej i det här fallet att det handlar om att killen har kört något som strider mot mänskliga värderingar ..”

  Han har gått med i ett parti som har FNs deklaration om mänskliga rättigheter i sina stadgar.

 15. Ola says:

  z999

  Ja det står ju där varför han blev utesluten..
  Varje förening måste ju få bestämma sina stadgar eller hur..

 16. z999 says:

  @Ola:
  “Ja det står ju där varför han blev utesluten..”

  Är det ett lämpligt svar från dig tycker du?

  “Varje förening måste ju få bestämma sina stadgar eller hur..”

  Du tycker inte att facket har en viss särställning jämfört med andra föreningar? Hillawi har alltså att välja på att inte ha någon fackförening som löneförhandlar med mera åt honom eller att han håller käften om sina åsikter om svensk invandringspolitik. Vet inte om jag påpekade att han som bestämde uteslutning är med i socialistiska rättvisepartiet som definierar sig själva som kommunister. Jag vet att antirasister inte anser att kommunismens offer har samma människovärde som nazismens offer så du ser väl inte det som något motargument ens att jag påpekar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.