Brittisk nätcensur

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om den lag om nätcensur som brittiska underhuset röstade genom igår, men eftersom Lena Ek redan har skrivit ett så bra inlägg på sin blogg så nöjer jag med att hänvisa dit.

Från Centerpartiets sida har vi konsekvent arbetat mot statlig censurering av Internet. Minns ni förresten att socialdemokraternas Bosse Ringholm ville censurera Internet för att stoppa utländska spelbolag för några år sedan.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Brittisk nätcensur

 1. z999 says:

  Off topic: Johan! Ska skatten höjas nu?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6919563.ab
  Jag har inte speciellt hög inkomst men har tjänat på skattesänkningarna och vant mig vid dom. Var allt bara ett luftslott som nu ska betalas?

 2. z999 says:

  Centerpartiets syskonparti, Liberal Democrats, var tydligen emot förslaget? Har centern i Sverige något samarbete med dom?

 3. Några skattehöjningar av det slaget som presenterades idag är helt otänkbart, åtminstone om jag och Centerpartiet får bestämma. Men med en ny regering efter valet så lär du få räkna med skattehöjningar.

  Jo, vi samarbetar med Lib dem och t.ex. ska ett antal centerpartister åka över och deltaga i deras valkampanj nu i vår.

 4. z999 says:

  @Johan Linander:
  “Några skattehöjningar av det slaget som presenterades idag är helt otänkbart, åtminstone om jag och Centerpartiet får bestämma.”

  Vore ju bra om man kunde lita på det. Det har snackats en massa om att rika har tjänat mest på det men jag är långt mer intresserad av vad jag själv tjänat på skattesänkningarna. Något som det aldrig snackas om är att många med lägre inkomster har anpassat sig efter skattesänkningarna och är känsliga för plötsliga chockhöjningar.

  “Men med en ny regering efter valet så lär du få räkna med skattehöjningar.”

  Det har ju talats om att båda blocken har närmat sig mitten och hur små skillnaderna har blivit och att det handlar om vem som har mest förtroende. Jag anser att skatterna är en stor vattendelare mellan blocken.

  “Jo, vi samarbetar med Lib dem och t.ex. ska ett antal centerpartister åka över och deltaga i deras valkampanj nu i vår.”

  Vore ju bra om ni tog intryck av varandra. Någon sån typ av nätcensur vill jag verkligen inte se i Sverige och helst inte i Europa öht.

 5. z999: Om du är intresserad av vad du tjänat själv, rekommenderas webbplatsen http://www.jobbskatteavdrag.se.

 6. z999 says:

  Tack Magnus. Min fru kollade också och föreslog att vi skulle äta varannan dag för att kompensera.

 7. frekar06 says:

  Johan,

  Den brittiska lagen är oförenlig med Telekompaketet och vad jag kan förstå så står EU:s direktiv över nationell lagstiftning. Det ska bli väldigt intressant att se hur den brittiska staten tänker hantera detta. Dessutom borde den brittiska lagen anmälas till Europadomstolen. För enligt Europakonventionen är censur förbjudet och rättssäkerheten garanteras i denna konvention. Till skillnad från exempelvis artikel 8 om skyddet för integriteten så finns det inga undantag i dessa artiklar, de är fasta och får inte inskränkas av enskilda medlemsländer. Vi får hoppas att det finns brittiska medborgare som är kloka nog att inte stillatigande acceptera den här lagen utan kommer att anmäla den till Europadomstolen. Jag ser inte att den här lagen kan överleva en prövning i EU:s olika instanser. Det som dock är ett problem är att vi fortfarande har organisationer som kräver att samma lag som England nu får också ska skrivas in i svensk lagstiftning, vilket i och för sig knappast är möjligt då det kräver en grundlagsändring. Organisationer som staten tyvärr har anlitat som remissinstanser.

 8. frekar06 says:

  Ingela Gardner Sundström (Moderat kommunpolitiker) anklagas i en artikel (se länk nedan) för maktmissbruk, då hon bland annat ska ha stoppat en friskola från att etablera sig i det område där hennes egen friskola ligger. Men det är inte det värsta. När hon sedan kommenterar artikeln i Skolvärlden hoppar en ordentlig groda ur munnen. Hennes kommentar finns här:

  “Ni uppger att ni i flera dagar sökt mig eller min familj för en kommentar. Jag kallar inte hårt vinklade frågor för kommentar. Dessutom gavs jag inget tillfälle att se artiklarna i förväg för att kunna kommentera innehållet. Därför väljer jag att nu att göra på detta vis.”

  Hon vill med andra ord förhandsgranska vad tidningar i det här landet skriver i sina artiklar. Det är ett mycket anmärkningsvärt uttalande. Förhandsgranskning av vad media skriver hör inte hemma i demokratiska stater som Sverige.

  http://www.skolvarlden.se/artiklar/skolvarlden-svarar-ingela-gardner-sundstrom
  http://www.skolvarlden.se/artiklar/tung-m-politiker-anklagas-maktmissbruk

 9. Nan says:

  Nytt påhitt från England..

  “Supporters of a new ecocide law also believe it could be used to prosecute “climate deniers” who distort science and facts to discourage voters and politicians from taking action to tackle global warming and climate change.”

  (Snacka om att kasta sten i glashus angående “distort science”, fö.)

  British campaigner urges UN to accept ‘ecocide’ as international crime

  (Själva idén att det ska bli brottsligt att förstöra ekosystem är en sak, men här verkar man ändamålsglida redan innan man har ett lagförslag…)

  Undrar hur mycket som behövs för att britterna ska göra uppror? Kan man lagstifta mot brittisk lagstiftning?

 10. Pingback: Utmärkt debattartikel av Lena Ek » Linander tycker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.