Glad påsk, eller får man säga det på långfredagen?

Nåja, det kan väl kvitta. Påsk är det i alla fall. Är nu på påskledighet i Skåne och uppkopplingen ute i Rödde är så dålig att det inte blir så många blogginlägg.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

9 Responses to Glad påsk, eller får man säga det på långfredagen?

 1. z999 says:

  Glad Påsk! Johan. Och även till Nan och Frekar06.
  Dagen då Tor förlorade hammaren till jättarna är väl iofs inte bästa dagen att önska glad påsk…

 2. frekar06 says:

  Glad påsk på er önskar frekar06.

 3. z999 says:

  Bedrövligt borgerligt förslag, det där med höjt barnbidrag efter tredje barnet.
  Ville man gynna svenska…eh, jag menar barnfamiljer som jobbar så skulle man satsa på skatteavdrag istället. Förslaget gynnar dom som anser att det är en sund familjeplanering att bosätta sig i Rosengård och skaffa 10 barn när båda föräldrarna går på socialbidrag.

 4. z999 says:

  Sanna Rayman har skrivit i DN om idéen att sätta upp en staty över Fadime Sahindahl i Uppsala.
  Samtidigt har SSU tagit bort Fadimes hemsida, som var tillägnad Fadime och hennes kamp. Är det vissa avsnitt i Fadimes tal till riksdagen som inte var riktigt politiskt gångbara? Till sist så står det så här i artikeln.

  Men alla politiker har inte nåtts av Fadimes budskap. Bland dem återfinner vi Uppsalapolitikern Mats Jonsson (C) som i nämnda radioinslag förklarar varför han är negativ till förslaget.
  Jonsson menar att risken kan vara att statyn uppfattas som ett ”monument mot dem” – det vill säga Uppsalas kurder. Han förklarar vidare att det är svenskar som tar Fadime som ”gisslan” för att ”manifestera den svenska kulturens överlägsenhet”.

  Jag anser också att den svenska kulturen är överlägsen, bland annat när det gäller hedersmord. Jag visste inte att det var något kontroversiellt.

 5. frekar06 says:

  Hoppas ni haft en skön påsk, här kommer en intressant nyhet som jag fann via HAX:

  http://sydsvenskan.se/varlden/article643973/Videoklipp-pa-natet-visar-dodlig-attack-.html
  http://www.youtube.com/watch?v=5rXPrfnU3G0&feature=player_embedded

  Wikileaks har publicerat en film som visar uppges vara tagen från den amerikanska Apachehelikoptern vid en händelse i Irak 2007. Den visar hur helt oskyldiga människor skjuts ner på en gata i Bagdad. Detta stämmer inte med den officiella versionen från USA:s armé som är att attacken var ett led i strider med upprorsmän. Varning: Bilderna i Youtube klippet är mycket obehagliga.

  /Frekar06

 6. z999 says:

  Jag kollade precis det där klippet Frekar06, väldigt otäckt.

 7. frekar06 says:

  Z999, det är bara att hålla med. Det är riktigt otäckt. Såg du min kommentar på din blogg? /Frekar06

 8. z999 says:

  Ja, jag såg det Frekar06.
  Angående klippet, USA skyller väl det hela på misstag men med tanke på händelser innan så går det inte att utesluta hämndmotiv, och det vore väldigt illa. Men man ska komma ihåg att helikopterskytten inte har samma klara överblick som man har när man kan sitta och se filmen i lugn och ro framför datorn. Jag vill verkligen inte försvara händelsen, det krävs ett gott omdöme när helikoptern hovrar över ett civilt område. Det är ingen ursäkt att skytten är taggad och förväntar sig moteld. Sen, när han använder 30mms explosiv ammunition i ett område med civila, då har man ingen större känsla för om man skadar oskyldiga. Han har ju möjlighet att skjuta med 12mms ammunition, fast i det aktuella fallet så kanske det inte hade spelat så stor roll.

  Jag önskar att irakierna kunde lägga religiösa stridigheter åt sidan och enas runt att dom är irakier i första hand.

 9. z999 says:

  Tänk vad texten i gamla låtar från innan massinvandringen kan bli makabra idag-
  http://www.youtube.com/watch?v=HkXn_EQxNzQ&feature=related

Leave a Reply

Your email address will not be published.