Socialdemokratisk syn på immaterialrätt

På vilken pajkastningsnivå har Sociademokraterna tänkt att årets valrörelse ska vara? SSU har idag sjunkit så lågt att de ansökt om att få varumärkesskydda ordet alliansen. Sedan har de tänkt att sälja tillbaka rätten att använda ordet till alliansen. Så löjligt och så okunnigt, möjligtvis kan man tolka det som att SSU vill ha en ännu mer skyddande immaterialrätt.

SSU kommer inte att få något varumärkesskydd på ordet alliansen, men det är intressant att de tycker att de borde få det. Det ligger också i linje med vad Socialdemokraternas talesperson i upphovsrättsliga frågor, Eva-Lena Jansson, sa i en kammardebatt. Hon tyckte att det var ett varumärkesintrång att moderaterna kallade sig för det nya arbetarpartiet eftersom Socialdemokraterna faktiskt, enligt henne, är det riktiga arbetarpartiet… De tycker alltså att det ska gå att hindra andra från att använda ett visst ord.

Aftonbladet lyckas dessutom att röra till det ännu mer med sin rubrik: “SSU tar patent på Alliansen”. Ett patent är något helt annat och dessutom är det inte SSU som kan bestämma (“tar patent”) om de ska få varumärkesskydd eller inte, det gör PRV.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Socialdemokratisk syn på immaterialrätt

 1. frekar06 says:

  Herregud, vad trött jag blir när jag hör sådant här. Det är löjligt låg nivå på det som SSU håller på med i detta fallet. MVH Frekar06

 2. Mållgan says:

  Nej namnet är ju redan upptaget, det användes ju av den högerfascistiska organisationen “Demokratisk Allians”, och det är från dem som de borgerliga partierna har lånat det.

 3. z999 says:

  Nazisterna i Sverige råkade ut för samma problem. Jag tror det var ordet “folkfront” det gällde.

 4. frekar06 says:

  Z999, jag visste att jag kände igen det här från något i historien men kunde inte komma på varifrån, men nu vet jag vad jag tänkte på.

  För övrigt på tal om Socialdemokraterna så såg jag att Monica Green gör avbön. För mindre än en vecka sedan krävde hon att incest skulle göras lagligt. Nu kräver hon istället att lagen om incest ska stärkas. Vad vill Monica Green göra egentligen i den här frågan?

  MVH frekar06

 5. profanum_vulgus says:

  Fast nu har ju C och M gjort samma sak:
  http://www.resume.se/nyheter/2010/03/17/ssus-varumarkesblunder/
  Fortfarande löjligt?

 6. Mållgan, för oss får vem som helst använda ordet allians i sitt partinamn. Allianspartiet finns t.ex. redan, det är ett lokalt parti i Burlövs kommun i Skåne.

  frekar, Monica Green är en udda person. Att tänka före hon pratar tycks inte vara hennes grej. På EU-nämnden brukar hon försöka med kluriga ekonomiska frågor till Anders Borg… Att hon överhuvudtaget själv funderar på om hon kan sätta åt finansministern i en ekonomisk debatt är komiskt.

  Profanum, vadå samma sak? Varken C eller M har försökt varumärkesskydda någon annans varumärke. Tyvärr tycks vi dock vara nödgade att använda de skyddsmöjligheter som finns för sossarna inte ska försöka jävlas. Men varumärkesskyddet kommer fortfarande inte att hindra andra partier eller konstellationer från att kalla sig för en allians. Vill de rödgröna partierna kalla sig för den rödgröna alliansen så kommer det att gå utmärkt.

 7. profanum_vulgus says:

  Linander:
  Jag tänkte väl det, det är inte fascism när VI gör det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.