Riksdagen igång med en rivstart

Igår var det Riksdagens högtidliga öppnande. För min del var det åttonde gången, helt otroligt vad tiden går fort! Kanske den sista gången, vem vet, det är väljarna som avgör om ett år (19/9-10). Fredrik Reinfeldt höll sin regeringsförklaring, den var bra innehållsmässigt, men jag tyckte att han var alldeles för tam i sitt framförande. Inga känslor och som utomstående betraktare skulle jag nog ha funderat på om han verkligen själv trodde på det han sa. Tyvärr, Reinfeldt brukar vara bättre än så.

Samtidigt var det irriterande och tråkigt att höra socialdemokrater fnysa då och då under talet, inte minst då statsministern pratade om rättvisa. Det verkar som om socialdemokraterna tror att de har ensamrätt på att få använda ordet rättvisa.

Med riksdagens öppnande så påbörjas även den allmänna motionsperioden. Jag tar gärna emot motionsförslag från er alla som läser min blogg. Jag lovar dock inte att det blir någon motion utifrån alla förslag… Senast nästa onsdag, 23/9, skulle jag behöva motionstipsen för att säkert hinna skriva.

Direkt efter riksdagens öppnande så brukar det vara ganska lugnt eftersom det är motionsskrivning som gäller. Dock inte det här året för oss i justitieutskottet. Idag har vi börjat riksdagsåret med tre kammardebatter (jag var med i två) varav den om Kommissionens meddelande som ska ligga som underlag för det s.k. Stockholmsprogrammet var den mest intressanta. Mitt anförande var 14 minuter långt, vilket är ovanligt långt för att vara mig, därtill hade jag fyra replikskiften och ytterligare ett anförande på 10 minuter. Det betyder att jag har stått i talarstolen, eller i repliktalarstolarna, i ca 50-55 minuter idag. Skulle tro att det är personligt rekord för en dag.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Riksdagen igång med en rivstart

  1. Mange says:

    Sossarnas fnysningar handlade kanske inte så mycket om att de skulle ha ensamrätt att tala om rättvisa utan kanske mer om att man inte bara ska tala om det, utan även föra en politik som ser till att det sker i verkligheten också…

  2. Mange, nu gör du precis likadant som sossarna i kammaren, du anser att du har den rätta definitionen av rättvisa.

  3. Mange says:

    Nejdå…men det har kanske du??

  4. Nej, inte alls. Jag fnyser inte heller åt andras syn på rättvisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.