Moderater och några framtidsinriktade sossar på vår sida

Häromdagen kunde man läsa en DN Debattartikel där fyra socialdemokrater bland annat skrev: “Det innebär att lagen om anställningsskydd snarare bör bli en lag som ger individen rätt till omskolning eller kompetensväxling vid arbetsbrist, än ett snävt sätt att räkna anställningsår.” Det måste vara unikt att socialdemokrater, med ledande uppdrag som de kan bli av med, vågar uttrycka en vilja att modernisera LAS. Jag tänkte för mig själv, “ni är välkomna till Centerpartiet”, om de tror att de ska få socialdemokraterna att anta ett nytt program med det innehåll som de tar upp i debattartikeln så tycks de känna sitt eget parti oerhört dåligt.

Tyvärr är det bara Centerpartiet som driver frågan om ett moderniserad arbetsrättslagstiftning. Inte minst moderaterna har backat in i trygga hörnet och försöker driva sosse-light-politik för att inte reta upp nya väljare som tidigare röstat på vänstersidan. Att moderaterna inte går i takt med sina väljare är tydligt. Företagarnas vd Anna-Stina Nordmark Nilsson skriver idag på DN Debatt att moderaternas ledning verkar bestå av LAS-kramare. Helt rätt. Så är det. Tyvärr.

Företagarna har också gjort en undersökning som visar att hela 86 % av moderaternas sympatisörer anser att arbetsrätten behöver moderniseras. 85 % håller med i påståendet att sist in-först ut missgynnar ungdomar. Dags att rösta på Centerpartiet istället!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Moderater och några framtidsinriktade sossar på vår sida

 1. Ola says:

  Nu tror inte jag att dom fyra och Centern menar samma sak när dom pratar om att ändra i LAS…
  Sedan måste det ju vara oenighet i Centern oxå om LAS
  för partiet har då inte lagt något förslag i riksdagen om det…

 2. profanum_vulgus says:

  Tror du att 86% av moderaterna menar samma sak med att modernisera som du gör?
  Vad tänker de 15% som inte anser att först in sist ut missgynnar ungdomar med?

 3. z999 says:

  Jag tror inte på att rakt av bara avveckla LAS utan att först försöka gå igenom konsekvenserna. Hade det inte varit klokare att ta tag i LAS-frågan under en högkonjunktur istället? Om det nu kommer någon sådan förståss.

 4. profanum_vulgus says:

  z999:
  Historiskt så har det ju blivit lågkonjunktur vid varje skifte från sossar till borgare i regeringen och tvärtom högkonjunktur vid varje skifte tillbaka. Så högkonjunktur kommer nog, men inte med en riksdag som kommer avskaffa (f´låt modernisera) LAS.

 5. Det är klart att det finns olika meningar om hur mycket LAS ska förändras, men det är en bra början att även socialdemokrater offentligt börjar stå för att dagens LAS inte är så välfungerande som Sahlin, Lundby-Wedin och andra ständigt hävdar.

  Centerpartiet har stämmobeslut på att vi vill ha en “mini-LAS”, med andra ord inte avskaffande av LAS.

 6. z999 says:

  Linander:
  “Centerpartiet har stämmobeslut på att vi vill ha en “mini-LAS”, med andra ord inte avskaffande av LAS.”

  Det var det där som jag tyckte lät bra i erat förslag. I ett idealsamhälle så skulle aldrig LAS ha varit påtänkt ens men ett sånt samhälle lever vi inte i.

Leave a Reply

Your email address will not be published.