Låt den rätte komma in – John Ajvide Lindqvist

Mina medhavda böcker tog slut på flyget hem från Australien så då fick jag låna “Låt den rätte komma in” av Krister Hammarbergh (m-ledamot i JuU). En bok som jag aldrig skulle ha valt ut själv, vampyrromaner är normalt inget som lockar mig. Men jag är riktigt glad för att jag råkade få John Ajvide Lindqvists debutroman i min hand. Så oerhört svår att släppa ifrån sig.

Oskar bor i Blackeberg och plötsligt flyttar det in nya grannar. Samtidigt börjar det begås mord i området och det är något som inte alls stämmer. Oskar blir förälskad i Eli som är ett ovanligt barn på alla sätt och vis. Samtidigt så är Oskar svårt mobbad och drömmer om att hämnas sina plågoandar. Man får väl säga att han både lyckas och misslyckas till slut.

En mycket fascinerande roman som även blivit film i regi av Tomas Alfreson. Skräck, ondska och kärlek i en lika förbryllande som underbar mix. En bok på 415 sidor som gärna hade fått vara 415 till. Som ni förstår kan jag starkt rekommendera “Låt den rätte komma in”!

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.