Sjöjungfrun – Camilla Läckberg

Vilken överraskning, något hände i det förgångna som leder till mord i nutidens Fjällbacka… Börjar känna igen det, Camilla Läckberg kör samma mordintrigsuppbyggnad i roman efter roman. Ändå tycker jag att Sjöjungfrun är bättre än de senaste Läckbergromanerna om Erica Falck, hennes man polisen Patrik Hedström m.fl. I Tyskungen och Olycksfågeln (om jag minns rätt) så var det ganska lätt att räkna ut hur mordgåtan skulle lösas, men i Sjöjungfrun var jag ute på fel spår länge.

Den här gången är det tre unga mobbare som får sitt straff många år senare. En mördas och de andra två får hotbrev. En fjärde man, som även är kollega med Erica Falck, blir också hotad, men vägrar att ta det på allvar. Lägg där till den vackra Alice som med sin hjärnskada aldrig blir äldre än fem år. En bra story på 358 sidor. Och missa inte att läsa den sista sidan efter att mordgåtan är löst. En cliffhanger som heter duga.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.