Nya turer om avvisningen av Agiza och Alzery

På väg hem från studieresan i Australien, med bland andra Thomas Bodström, så har det tydligen kommit fram nya uppgifter om vem som visste vad vid avvisningen av de båda terrormisstänkta egyptierna 2001.

Jag vet inte vad jag ska tro, den här frågan har dragits i alla möjliga instanser flera gånger redan, men det är väl trots allt bra att Konstitutionsutskottet får titta på frågan en gång till utifrån de nya uppgifterna som kommit fram genom Anna Lindhs väninna Eva Franchell. Moderaten Tomas Tobé har KU-anmält.

Thomas Bodström vidhåller att han inte kände till hur verkställigheten av avvisningen skulle gå till och ska jag vara helt ärlig så har jag inte sett att Franchells bok skulle visa på något annat. Jag har inte läst den såklart, men jag antar att någon journalist skulle plockat fram det om det funnits mer som visat på att Bodström hade sådan kunskap.

Jag är väldigt kritisk mot hur verkställigheten gick till och polisanmälde förfarandet eftersom jag anser att det bröt mot svensk lag, men den polisanmälan skickades då bara vidare till KU. Tänk om vi en gång för alla skulle få veta sanningen kring hur besluten togs då i december 2001. Börjar bli dags för det.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.