Välkommen till Skåne!

Trevliga nyheter ska också uppmärksammas. Och givetvis är det en trevlig nyhet att Prins Carl Philip blir skåning!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Välkommen till Skåne!

  1. Mattias Horrdin says:

    Kan du utveckla hur du tänker? Den enda fördelen skulle väl vara att någon procent av de pengar vi ger till kungahuset blir spenderade hos skånska affärsidkare. Möjligtvis skulle det vara att skåningarna blir en fler, medan stockholmarna blir en färre.

  2. Det är en fördel när varje person inser att det är till Skåne man ska flytta. (Vi kanske inte vill att alla ska flytta till Skåne, men det är nog inte en överhängande risk ändå.) Dessutom är det alltid bra för en region att få uppmärksamhet och jag skulle tro att Carl Philip drar till sig lite uppmärksamhet.

    Satt och tänkte på Stockholmsfixeringen i media när jag såg Aktuellt för en timme sedan. De hade ett långt inslag om att det inte nödvändigtvis är de kommuner som lägger mest pengar på äldreomsorgen som har nöjdast äldre. Aktuellt hade sammanställt var det läggs mest respektive minst pengar och jämfört med en nöjdhetsundersökning som tydligen har gjorts.

    Bland de kommuner som lägger minst pengar men ändå har nöjdast äldre nämndes Laholm, Smedjebacken och Forshaga. Men när Aktuellt skulle göra sitt reportage orkade de inte åka varken till Halland, Dalarna eller Värmland, utan de åkte till Salem några mil söder om Stockholm. Det är bara ett exempel, men det visar vilken fokusering det blir på Stockholmsområdet för att de stora redaktionerna för tv, radio och tidningarna ligger i Stockholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.