Så får man hundratals julstressade människor att le på IKEA

Det blev IKEA idag istället för Luciafirande. Vi var inte ensamma om det valet… Många julstressade människor som försökte köra kundvagnsslalom förbi oss som tog det lite lugnare.

Våra tvillingtjejer Sara och Hanna är nu 1 år och 10 månader. Vi tycker inte att det är så lika längre, men vi inser såklart att vi inte är objektiva i den bedömningen. De är trots allt enäggstvillingar. Efter nästan två timmar i kundvagnen så ville tjejerna absolut ner på golvet och själv gå. Det går inte så snabbt för dem ännu och där var mycket folk så jag var lite orolig för att de skulle bli nerkörda av någon kundvagnsrallyförare.

Men inte alls. När de båda gick hand i hand (Hanna vill alltid hålla Saras hand när de ska gå och när Sara inte vill blir Hanna jättearg…:-) mitt i gången så stannade nästan alla andra upp. Och log. Tänk att två så små kan få så många stressade vuxna att stanna upp och le.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Så får man hundratals julstressade människor att le på IKEA

 1. cnab says:

  Visst är det härligt med ungar, Johan! Själv har jag barnbarn i samma ålder som dina. När barnen vuxit upp och frågar – för det kommer de att göra, Johan – vad som hände med demokratin i Sverige 2008, hur kommer du att svara dem då?

  Med stolthet kommer jag att berätta för mina barnbarn att jag i alla fall gjorde vad jag kunde för att förhindra FRA. IPRED, datalagringslag och kommande ACTA. Jag tycker bättre om demokrati än tyranni. Vi tycks skilja oss år där, Johan. 17 dygn kvar till FRA ….

 2. site admin says:

  En del är verkligen enkelriktade. Jag skriver ett glatt inlägg om mina barn och svaret handlar om att jag skulle föredra tyranni framför demokrati. Tack…

 3. z999 says:

  Usch, egentligen skulle jag väl glädjas tillsammans med dig Linander över dina gulliga barn men jag blir så beklämd när jag tänker på att dom kommer att växa upp i ett samhälle där islam är den förhärskande religionen och där dom inte räknas som en etniskt erkänd grupp i samhället.

 4. site admin says:

  Jag förstår att det är din påhittade mardröm. Eller du kanske utgår från att jag kommer att bli ambassadör i något muslimskt land?

 5. z999 says:

  “Jag förstår att det är din påhittade mardröm.”

  Jag utgår från den statistik som finns och de politiska beslut som är tagna.

 6. site admin says:

  Vilken statistik är ens i närheten av att visa att det skulle vara en majoritet av människor i Sverige som är muslimer fram någon gång till 2030?

 7. z999 says:

  Siteadmin:
  “Vilken statistik är ens i närheten av att visa att det skulle vara en majoritet av människor i Sverige som är muslimer fram någon gång till 2030?”

  Under min livstid så har antalet muslimer gått från c:a 5000 till c:a 500.000 (beroende på hur man räknar, en del av dom kan ses som kulturmuslimer liksom man kan se majoriteten i Sverige som kulturkristna). Men det är egentligen inte religionen i sig som är det väsentliga utan synsättet (kulturen alltså).

 8. site admin says:

  Egentligen tycker jag att det är ganska ointressant hur många i Sverige som är muslimer. Vi har religionsfrihet och ingen statskyrka. Dessutom är det omöjligt att veta, därutöver är det svårt att definiera vem som är muslim. Den siffra som jag hittar är 350 000, en annan siffra är 100 000. Oavsett vilket så säger det ingenting varken om de är religiöst aktiva muslimer eller om de lever med muslimska traditioner. Min granne är muslim och vad jag vet så har de inte en enda tradition som är “muslimsk” och vi umgås väldigt mycket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.