Alliansens jobbpolitik levererar

Arbetsförmedlingen har idag kommit med sin rapport för maj 2008. Rapporten visar det vi redan vet, att konjunkturen är på väg ner och att det blir färre lediga arbeten att söka. Samtidigt så är det en mycket positiv rapport som visar att alliansens jobbpolitik fungerar. Arbetslösheten är nu den lägsta på 17 år! 2,6 procent eller 122 000 personer är arbetslösa, medan 1,5 procent deltog i arbetsmarknadspolitiska program med aktivitetsstöd.

På ett år har arbetslösheten sjunkit med 32 000 personer, från 3,3 % till 2,6 %. Samtidigt var det 14 000 som gick från arbete med stöd till ordinarie arbete. 22 000 färre är timanställda och 14 000 färre är deltidsarbetslösa. Statistiken visar också att antalet långtidsarbetslösa ungdomar minskar mycket kraftigt, från 9 000 till 2 500 på ett år. Jämför det med Mona Sahlins påståenden att antalet långtidsarbetslösa ungdomar ökar… För befolkningen i stort minskade långtidsarbetslösheten från 54 000 till 34 000 personer.

Det var mycket statistik, men det viktiga är att alliansen har levererat vad som utlovades i valet. Vi gick till val på att fler skulle komma i arbete och vi har onekligen lyckats. Nu gäller det att vi lyckas möta den svagare konjunkturen så att inte arbetslösheten åter ökar. Även här ligger vi mycket bättre till än socialdemokraterna någonsin gjort eftersom vi hållit hårt i plånboken och nu har en mycket god ekonomi att luta oss tillbaka på.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

8 Responses to Alliansens jobbpolitik levererar

 1. ctail says:

  Nej, nu gör jag “unsubscibe” på den här bloggen i min läsare. Kommer här glädjebud om att skosnöreproduktionen ökat kommer jag att missa det, men jag klarar mig utan.

  I nästa riksdagsval röstar jag på Piratpartiet. Hej då.

 2. Erik says:

  Det är ju bra att arbetslösheten minskar, men det är för mig en helt obetydlig sak jämfört med om rätten till privat kommunikation röstas bort nästa vecka… Hoppas verkligen att fyra centerpartister står upp för sina väljare och gräsrötterna i sitt parti så att vi kan glädjas över den minskande arbetslösheten.

 3. site admin says:

  Hejdå ctail, det är högst frivilligt att läsa vad jag skriver. Vad fick Piratpartiet förresten i senaste SCB?

  Erik, kan det inte vara så att mer än en fråga är oerhört viktig? Tänk om landets folkvalda bara hade kunnat koncentrera sig på en fråga i taget, då hade det inte blivit mycket gjort.

  Det finns för övrigt mer än fyra centerpartister som är mycket tveksamma till hur FRA-förslaget ser ut.

 4. Erik says:

  Visst finns det många viktiga frågor, men om jag skulle behöva välja ser jag hellre tillväxtfientlig socialdemokratisk högskattepolitik om jag i gengäld skulle slippa FRA-lagen. Det är helt enkelt så viktigt att slippa alla diktatorers våta dröm i Sverige att de flesta frågor blir oväsentliga i jämförelse, och dessutom oftast enklare att åtgärda i efterhand.

  Nu hoppas jag att dina kollegor inte förstör vår framtid och skämmer ut oss inför världen.

  Det är ganska uppseendeväckande när man får läsa det här från EFF:
  “Sweden may not need something so sophisticated as a supercomputer to hear what the rest of the world thinks about their new values.”

 5. site admin says:

  Erik, tro inte att socialdemokraterna är motståndare till signalspaning eller att de vill lägga ner FRA på något sätt. De hade några förslag på förändrade kontrollmekanismer och det mesta tillgodosåg försvarsutskottet, ändå valde sossarna att reservera sig av taktiska skäl.

  Nu verkar det dock bli återremiss, det är vad Fredrick Federley yrkat på och Reinfeldt har sagt att han tycker det är en rimlig lösning för att förbättra förslaget.

 6. Erik says:

  Jag tror inte att socialdemokraterna är motståndare, men åtminstone m, fp och c borde vara det ideologiskt. Med tanke på hur folk kommunicerar idag är förslaget helt klart värre än om staten gav sig själv rätten att öppna alla brev för digital filtrering och utsortering av “intressanta” brev.

  “Nu verkar det dock bli återremiss, det är vad Fredrick Federley yrkat på och Reinfeldt har sagt att han tycker det är en rimlig lösning för att förbättra förslaget.”
  Federley såg nästan ut som han tvingats till att gå med på detta under dödshot.

 7. site admin says:

  Fredrick har varit oerhört pressad den senaste tiden. Att han var tagen vid dagens debatt ska inte tolkas som att han ser sig själv som förlorare efter att ha fått genom viktiga förbättringar av förslaget. Tvärtom bör han vara stolt över att han och Annie lyckats få med sig hela C-gruppen och hela alliansen.

 8. Erik says:

  Fått med dem på vadå? Förslaget handlar om GENERELL ÖVERVAKNING AV ALL KOMMUNIKATION ÖVER SVERIGES GRÄNSER! Så länge det består så hjälper det inte hur mycket granskning och fina ord som läggs till i lagen, mina mejl kommer likförbannat gå igenom FRAs filter och likaså vilka sajter jag behöver, mina Skype-samtal osv. Vad som sedan händer lär ju ingen kunna få någon ordentlig insyn i. Samma sak gäller för alla andra svenskar. Det är vidrigt att det finns en enda politiker i riksdagen som kan tänka sig att rösta för detta. Att det finns en majoritet, och dessutom bland de partier som kallar sig liberala, det är så tragiskt och skrämmande att det inte går att beskriva med ord.

  Fredrick och Annie har inte lyckats stoppa någonting. Jag vet inte vad de håller på med, de kanske försöker rädda sina karriärer, men i själva verket har de nog tappat massor av stöd vid det här laget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.