Ännu ett märkligt Bodströmuttalande

Jag borde sluta upp med att förvåna mig över f.d. justitieminister Thomas Bodströms uttalanden. Men i morse slog han mig ännu en gång med häpnad. Med anledning av attentatet mot åklagaren i Trollhättan säger justitieutskottets ordförande Thomas Bodström till DN: “Jag är tyvärr säker på att många åklagare kommer att försöka undvika att ta på sig den här typen av fall i fortsättningen.”

Varför uppmuntra grovt kriminella till att fortsätta begå den här typen av brott mot rättsväsendets personal? För det är precis vad det är, en uppmuntran. Thomas Bodström säger att han är säker på att sprängningen i Trollhättan kommer att få det resultat som de kriminella gängen vill ha. Självklart en bekräftelse för de som sprängde och en uppmuntran för andra som tänkt begå andra brottsliga handlingar för att hota och skrämma åklagare och andra inom rättsväsendet.

Utöver att Thomas Bodström är farlig för landets åklagare, poliser och domare när han uppmuntrar till fler attentat så kränker han också hela åklagarkåren när han dömer ut deras integritet och yrkesstolthet. Hur kan han vara säker på att åklagarna kommer att vika sig för hot? Vilka bevis har han för det?

Lyckligtvis ger åklagarkåren en totalt annan bild. Inte ens den utsatta åklagaren viker sig. Hon kommer att åtala några medlemmar i ett kriminellt gäng för mordförsök redan på fredag och i nästa vecka är det rättegång. Även en lång rad andra åklagare, inklusive Riksåklagare Fredrik Wersäll, har uttalat sig mot det som Bodström är “säker på”. Tvärtom menar flera åklagare att ett attentat som det i Trollhättan innebär att åklagarna blir ännu mer motiverade och det får ännu högre prioritet att utreda och åtala grovt kriminella inom den organiserade brottsligheten.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ännu ett märkligt Bodströmuttalande

 1. JörgenL says:

  Det är märkligt hur den mannen gång på gång kan hitta nya sätt att hota grundläggande demokratiska institutioner…

 2. Jan B says:

  Den mannen är otrolig. Kan ingen hitta lite “dirt” på honom ,så vi kan slippa människan?
  /J

 3. Jan B says:

  Jag menar naturligtvis att slippa honom i det offentliga rummet, inte på planeten Jorden…
  /J

Leave a Reply

Your email address will not be published.