Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour

Jag fick ett mail från författarinnan Carina Rydberg med en uppmaning om att blogga om Adnan Hassanpour. Eftersom jag en gång i tiden har totalsågat hennes roman Djävulsformeln i en recension så kände jag att nu har jag min chans till gottgörelse.

Självklart ställer jag upp och protesterar mot dödsdomen mot Adnan Hassanpour. Han är en kurdisk regimkritisk journalist som dömts till döden av Irans högsta domstol för “spionage” och “försök till underminering av landets säkerhet”. Domstolen förnekar dock att det är hans journalistiska verksamhet som föranlett dödsdomen utan att han “tagit till vapen mot staten”. Huruvida detta “vapen” är en penna finns det inget svar på, hur som helst har han inte burit något riktigt vapen. Det är ett ansvar för alla att protestera mot dödsdomen och den avrättning som kan ske när som helst.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour

  1. Carina Rydberg says:

    Mig får man totalsåga hur mycket som helst – men gärna också gå med i Facebook-gruppen Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour. Det är en snabbt växande grupp, men växer den tillräckligt snabbt? Avrättningen kan verkställas när som helst, och jag gör mitt bästa för att samla in så många namn som möjligt till denna lista. Jag har även skickat mail till regeringen, eftersom jag vill veta om man på något sätt kommer att protestera mot denna avrättning – något som Reportrar utan gränser – och jag själv – hoppas på. Jag hoppas att så många som möjligt går med i gruppen Stoppa avrättningen av Adnan Hassanpour.

    Carina Rydberg

  2. site admin says:

    Jag ska göra vad jag kan. Vet inte vilken inställning UD har till att försöka påverka ett land i ett enskilt fall. Sedan är det en annan sak att Iran verkar totalt okänsliga för övriga världens tycker och tänker.

    Det kommer att bli mycket svårare att vara kritisk efter jag läst “Den som vässar vargars tänder” nu när du haft den goda smaken att hitta till min blogg…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.