En resa börjar alltid någonstans

Om några minuter ska jag ge mig av från kontoret till Arlanda och sedan vidare till Moskva. Det är en konferens om korruptionsbekämpning under två dagar och jag åker dit som ledamot i Nordiska Rådet. Jag vet inte hur det blir med bloggmöjligheterna där, så är det tyst och stilla här på bloggen till torsdag kväll så vet ni varför.

I morse stod jag med min resväska på busshållplatsen på Ingarö och väntade på bussen. Grannarna skulle åka till jobb och skola. En trevlig granne såg min resväska och frågade om jag skulle åka till Skåne, det brukar vara mitt vanliga svar på frågan vart jag ska åka. Men den här gången fick jag svara Moskva istället. Reaktionen blev lite annorlunda. På något sätt är Moskva och Ryssland fortfarande något okänt och främmande, detta trots att det bara är två timmars flyg från Stockholm.

Hennes nästa kommentar var så bra: “Ja, en resa börjar alltid någonstans.”

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.