Ingen slump

Om jag inte minns fel har jag skrivit en gång om hur socialdemokraterna släppte nyheter för att förminska egna negativa nyheter eller alliansens positiva nyheter. Jag minns även hur vi inom riksdagsgruppen talade om det i samband med de fyra partiledarnas alliansturné. Turnéplanen skulle hållas hemlig för att inte socialdemokraterna skulle lyckas släppa lämpliga nyheter för att ta bort uppmärksamheten från oss. En kommentar i samband med någon stor allianspresentation var: “Skulle inte förvåna mig om Persson ombildar regeringen idag”.

Nu har Expressen uppmärksammat att “tsunaminyheterna” kommit samma dagar som negativa regeringsnyheter och därmed överskuggat det negativa. De har hittat fyra sådana krockar och drar slutsatsen att det inte kan vara en slump.

Huruvida någon, några eller alla de nu aktuella fyra tillfällena är en slump vet jag inte det minsta om, men självklart använder alliansen “skadekontroll” på samma sätt som den socialdemokratiska regeringen gjorde. Jag kan förstå att journalisterna önskar att alla intressanta nyheter släpptes direkt, men givetvis vet de om att det inte är så. De vet också att de ibland nyttjas för att förminska annan nyhets skadeverkningar. Men, den journalist som tar emot en planterad nyhet tackar inte nej trots att han känner till syftet med att nyheten dyker upp just då. Inget konstigt med det.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.