För långtgående kameraövervakning

Idag har Länsstyrelsen i Skåne godkänt Malmö stads ansökan om att få kameraövervaka hela stråket från Centralstationen till Möllevångstorget, ca 2 km.

Jag är inte motståndare till all kameraövervakning, men att övervaka en sträcka på 2 km genom hela Malmö centrum är för långtgående. Det är möjligt att sträckan är ovanligt brottsbelastad, men hela sträckan kan inte ses som en helhet. Om nu övervakningen blir verklighet ska det bli intressant att följa om brottsligheten förändras på den övervakade sträckan, men också på anslutande gator och Malmö centrum som helhet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to För långtgående kameraövervakning

 1. Michael says:

  Jag röstade på det parti Du representerar i hopp om att Ni skulle tänkas värna om min och svenska folkets rättssäkerhet.

  Om Du anser det för långtgående att övervaka 2 km genom Malmö, så hoppas jag innerligt att Du och ditt parti även finner lagförslaget angående FRA högst orimligt!

 2. site admin says:

  Även om mediabilden av signalspaningsförslaget blivit onyanserad, och jag fått mycket mer information om själva förslaget, så är jag ännu inte övertygad. Förslaget är inte så illa som Bodström hävdar (S-förslaget som Leni Björklund ville lägga fram hade inte alls de rättssäkerhetsgarantier som vi i Centerpartiet nu fått med i lagrådsremissen), men inte heller så oproblematiskt ur integritetshänseende som Mikael Odenberg uttryckt i någon tidning.

  Lagrådets yttrande blir väldigt viktigt för hur Centerpartiets riksdagsgrupp ställer sig.

  Jag kan dock säga att jag efter mer information tagit ställning för att Sverige behöver en försvarsunderrättelseverksamhet. Det var jag inte så övertygad om tidigare, men det är jag nu. Riktigt varför kan jag tyvärr inte skriva.

 3. Björn says:

  Vem är det som är justitiepolitisk talesman för centerpartiet medan du är pappaledig?

 4. site admin says:

  Karin Nilsson är ordinarie ledamot i justitieutskottet och Mildred Thulin ersätter mig som ledamot från södra Skånes valkrets. Är det rättsliga frågor med historik från förra mandatperioden är det dock vår gruppledare Roger Tiefensee som tar uttalanden eftersom Karin är ny sedan valet i höstas.

 5. Björn says:

  Vad är hennes syn på integritetsfrågor? Karins alltså?

 6. site admin says:

  Vi driver båda samma centerpartistiska politik, men självklart har Karin mycket mindre erfarenhet av rättsfrågorna än vad jag har. Eftersom integritetsfrågor inte ligger enbart i JuU så kommer vår gruppledare Roger Tiefensee ha ansvaret för frågorna som dyker upp inom “integritetsdiskussionen”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.