Jag kan inte tro på SSU:s ras

Idag finns det en socialdemokratisk nyhet vid sidan om Mona Sahlin som är värd att notera. Tidningen Fokus skriver om att SSU tappat så otroligt många medlemmar att de nu ligger på 4 300 medlemmar. Det skulle göra dem mindre än Ung Vänster, MUF och KDU.

Ärligt talat har jag mycket svårt att tro att SSU bara skulle ha 4 300 medlemmar. Nu har jag visserligen min bild från SSU i Skåne, men där upplever jag att de är starka och hade många goda företrädare i valrörelsen. När vi är ute på debatter i valrörelsen har vi sällan någon annan med oss, men debattörer från SSU, MUF och Ung Vänster brukar ofta ha ytterligare två personer med sig som har bokbord i anslutning till aulan eller liknande. Och att KDU skulle ha fler medlemmar än SSU känns helt otänkbart. Det fanns valdebatter i Skåne som KDU/Kristdemokraterna inte hade någon att skicka till, och i övrigt var det nästan bara en enda debattör som jag träffade på (deras mycket duktiga distriktsordförande).

Jag skulle kunna tänka mig att SSU bara har 4 300 medlemmar som hittills betalt 2007 års medlemsavgift, men det tycker jag är missvisande. Jag vet sedan jag själv var distriktsordförande i CUF Skåne att många betalar sin medlemsavgift en bit in på det nya året.

I övrigt ifrågasätter jag inte heller Ung Vänsters egna uppgifter om ca 10 000 medlemmar. Har man sett deras första maj-tåg så blir man imponerad, och det är väl inte omöjligt att många av de som går i tåget också är medlemmar. Bara i Lund skulle jag tro att Ung Vänster har ett hundratal medlemmar. Det känns åtminstone som att de syns så mycket.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Jag kan inte tro på SSU:s ras

  1. Anna says:

    Att KDU har så många beror på att dom kollektivansluts till KDU när dom blir medlemmar i pingstkyrkan.

  2. site admin says:

    Har pingstkyrkan verkligen så många unga medlemmar? Känns minst lika osannolikt…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.