Ett rätt av två

Det blev Lena Adelsohn Liljeroth som blev ny kulturminister. Så på den punkten hade jag rätt. Tyvärr försämrades jämställdheten genom att det inte blev en kvinna som efterträdde Maria Borelius som handelsminister. Men å andra sidan är Sten Tolgfors en mycket duktig politiker och jag har stort förtroende för honom. Jag har inte suttit i samma utskott som någon av de två nya ministrarna, men Lena har jag lärt känna lite bl.a. genom gemensamma mediaframträdanden och Sten Tolgfors har jag hört mycket gott om av C-riksdagskollegor.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Ett rätt av två

  1. Sydsvenskan (http://sydsvenskan.se/sverige/article191109.ece): “Nu visar det sig att det skånska inflytandet är svagt även efter den borgerliga alliansens valseger 2006. […] Efter fuskskandalerna som tvingade handelsminister Maria Borelius och kulturminister Cecilia Stegö Chilò att avgå har Reinfeldt dock chansen att öka det skånska inslaget i regeringen; i nästa vecka utser han två ny nya statsråd.”

    Och det blev: Örebro och Stockholm… Najs.

    [Nåja, man ska inte stirra sig blind på ursprung. Knappast någon vill ha muppar som J Andersson, Lövdén, Engqvist och Morgan J tillbaka! Vi har haft en sällsynt sorglig samling skånska ministrar de senaste tio åren.]

  2. site admin says:

    Håller med om att det totalt sett är alldeles för många med riktnummer 08 som sitter på toppositionerna inom svensk politik. Men det lär även gälla för näringsliv, forskning m.m.

  3. Från en insändare “Landsbygden glöms när nollåttorna styr” i Metro Skåne idag onsdag: “Två tredjedelar av statsråden är hämtade från Stockholm eller dess kranskommuner, så man kan väl utan att överdriva säga att nollåttorna styr landet. Det bådar inte gott för landsbygden och den regionala utjämningspolitiken. Det mesta som beslutas kommer nog att ses ur ett Stockholmsperspektiv.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.