Klart att han kan göra ett bra jobb

Läste på expressen.se att min gamla kollega Gustav Fridolin ska bli reporter på TV4:s Kalla Fakta. Har också sett att det finns kritik och tveksamhet mot hans möjlighet att kritiskt granska eftersom han varit politiker.

Visst är det omöjligt för honom att få trovärdighet om han ska granska miljöpartiet eller några andra gamla vänner inom politiken. Men varför skulle han inte kunna granska allt annat bara för att han varit politiker. Missförhållande inom asylpolitiken, behandling inom missbruksvården, kyrkans rikedomar, vad som helst, han skulle ha samma trovärdighet som vilken granskande journalist som helst tycker jag. Hans tidigare roll som riksdagsledamot gör att han har väldigt mycket kontakter som kan vara bra i det nya arbetet.

Jag kan bara gratulera Gustav Fridolin till ett riktigt bra nytt jobb.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Klart att han kan göra ett bra jobb

  1. Johan Folin says:

    Dessutom är det tydligt vad han har för grundvärderingar, vilket jag tycker ökar trovärdigheten. De flesta andra journalister har man ju ingen aning vad de har för åsikter vilket gör att man som läsare/tittare har svårare att bedöma i vilken grad deras egna agenda har påverkat innehållet. Om Gustav Fridolin skulle göra ett reportage om alliansens miljöpolitik (kanske inte så troligt iofs) så är det lättare att sätta det i relation till hans egna åsikter.

  2. site admin says:

    Håller helt med dig Johan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.