Betyder nej ja?

Sedan Göran Persson på valnatten berättade att han ska avgå som partiordförande nästa år så har spekulationerna om vem som ska bli hans efterträdare såklart tagit fart. De flesta har haft Margot Wallström som sin favorit, men idag har hon meddelat att hon inte kandiderar.

Men samtidigt vet vi att nej kan bli ett ja senare. Göran Persson är ett tydligt exempel, han var ju absolut inte intresserad innan han blev tillfrågad. Då var han så intresserad. Om så även är fallet för Margot Wallström återstår att se. Aftonbladets Lena Mellin resonerar likadant.

Men jag tror ändå att det blir Pär Nuder till slut. Göran Persson brukar få som han vill…

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Betyder nej ja?

 1. Björn says:

  Nja, jag tror att Wallström är smartare än så. Hon är nog mycket väl medveten om att S behöver en Leissner eller Daleus som kan göra en jobbig omställning av partiet, och samtidigt göra sig politiskt omöjlig. Sen när övergångsfixaren röstas bort kan hon komma och ta över.

 2. Leffe says:

  En bra spekulation jag läst är att det blir någon med eget riksdagsmandat.
  Mina gissningar är:
  Jämtin, Messing eller Sahlin.

  Sedan tycker jag att du ska bli Justitie- eller inrikesminister. Jag tolkar eventuella nej som att du är aktuell! 🙂

 3. site admin says:

  Tyvärr är det ingen som tillfrågat mig om att bli minister så jag har varken haft chansen att svara ja eller nej.

 4. Jag såg i Metro Skåne idag att Thomas Bodström var svenska befolkningens favorit efter Wallström. Han har hela 19 procent. Hur är det möjligt? Jag tycker det är sjukt. Har inte diskussionen om dataintegritet, tillslaget mot Pirate Bay och allt annat inte fått något genomslag hos vanliga människor? Då får jag verkligen gratulera Bodström till årtiondets kupp i att få människor att glömma!

  Just för att undvika stolpskotten Nuder och Bodström säger jag som flera andra: det måste bli en kvinna denna gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published.