14/9 Lund, Åkarp och TV-debatt

Valrörelsens sista auladebatt för min del gick av stapeln på Vipeholmsgymnasiet (eller om det heter bara Vipan nu för tiden). Det blev en ganska rörig debatt, men vi från alliansen dominerade med eftertryck. Som vanligt pratade socialdemokraten enbart om vad Alliansen vill och inte vill. Det gick så långt att en elev begärde ordet och sa att hon tyckte att alla skulle prata om sin egen politik istället.

Mellan kl. 16-18 stod jag och några lokala centerpartister utanför en mataffär i Åkarp och delade ut valmaterial och pratade med intresserade. Ganska trist, få människor och begränsat intresse.

Min enda direktsända debatt på TV (var tidigare på en direktsänd radiodebatt som sändes i efterhand på SVT24) i den här valrörelsen var ikväll. Jag, Margareta Pålsson (m), Alf Svensson (kd, kandiderar för Skåne även om han är från Jönköping), Allan Widman (fp), Morgan Johansson (s), Ulf Holm (mp) och Ruzica Stanojevic (v) deltog. Vi fick debattera segregation, trygghet på gator och torg och E22:an (viktigaste vägen från NÖ Skåne till Lund/Malmö/Köpenhamn).

Som vanligt lät det på sossarna som om de sitter i opposition. Största segregationproblemet är att borgerligt styrda kommuner inte tar emot invandrare. Dels är det lögn och dels så är det väl mycket märkligt att vi borgerliga har ansvaret för misslyckanden som den socialdemokratiska regeringen skapat vid sina 12 år vid makten.

Morgan Johansson var lögnaktig och oförskämd. Han var inte intresserad det minsta av att ge svar på de publikfrågor som vi fick. Allt är alliansens fel. Irriterande retorik som jag hoppas att ingen går på.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

4 Responses to 14/9 Lund, Åkarp och TV-debatt

  1. Peter says:

    Jag såg debatten och ja, sossarna skyllde allt på de borgerliga. Inget nytt under solen där. Synd att Morgan inte kan hålla sig till fakta utan bara är lögnaktig och oförskämd.

  2. site admin says:

    Lite udda var det också att han inte kunde vara trevlig efter debatten. I politiska sammanhang brukar vi vara aggressiva mot varandra under debatten, men skiljer på sak och person och kan vara vänner efteråt ändå. (Det är en sak som Thomas Bodström är bra på, man kan ha kritiserat honom hur mycket som helst under en debatt men efteråt är han alltid trevlig ändå.)

  3. När jag tänker på Thomas Bodström, tänker jag, förutom på Bodtrömsamhället förstås, på hur otrevlig han var i någon riksdagsdebatt med dig. Så jag har, efter det, dåligt intryck av Bodström som _person_. Men det kanske är fel av mig…?

  4. site admin says:

    Bodström kan vara hård, och otrevlig, i debatten. Men efter debatten är han alltid trevlig. Han kan skilja på sak och person.

Leave a Reply

Your email address will not be published.