Bra att någon tar striden mot MPAA

Glädjande att MPAA nu råkat ge sig på en kille som tydligen har råd att försvara sig även i det sjuka amerikanska rättssystemet. Man kan bara fundera över hur många av MPAA utpekade fildelare som gått med på förlikning för att de helt enkelt inte har råd att låta det gå till domstol.

Speciellt intressant är det om amerikansk domstol ska acceptera IP-numret som “identifikation” på samma naiva sätt som svenska domstolar gjort.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

7 Responses to Bra att någon tar striden mot MPAA

 1. Erik Hultin says:

  Med tanke på att MPAA ger sig på 15-20.000 personer (om jag minns rätt) per år enbart i USA så kan vi nog räkna ut att hotbreven egentligen är en del av affärsmodellen. Nu är inte Shawn Hogan den första som tar striden, men troligen den förste som verkligen har råd att göra det. Den avlidna åldringen, vars dödsbo fick ett sådant brev behövde tack och lov inte ta saken till domstol.

  Naiviteten hos domstolarna är värre än enbart en acceptans av ipnumren som identifikation (se till att skydda det trådlösa nätverket därhemma). Hur man kan ta ipnummer och skärmdumpar som bevisning överhuvudtaget är ju helt barockt.

 2. Lord Metroid says:

  Det är tur att Sverige inte har jury baserade dommar. Mer inkompetens och lätt mainpulerade får man leta efter. Men samtidigt om man godtar skärmdumpar som bevis material. Tja, det är nog lika dåligt med inkompetent domare som inkompetent Jury.

  Inte vet jag hur man ska få till rätta detta heller. Att gå till Hovrätten och hoppas på att de inser att skärmdumpar inte kan vara bevisvärdigt är väll enda chansen men har man otur är de dommarna lika okunniga och de är vi för alltid fast med skärmdumpar som bevis material.

  Nee, även om jag så må vara Centerextremeist tillsammans med Erik så får det bli Piratpartiet för mig i Riksdagsvalet så att frågorna om integritet och informationsfrihet vekligen får prioritet.

 3. site admin says:

  Tråkigt om din röst blir bortkastad, vilket är resultatet om Piratpartiet inte kommer över 4 %-spärren. Bortkastade röster på Piratpartiet kan i slutändan innebära att Bodström får fortsätta som justitieminister.

  Så om opinionsundersökningarna framåt valet visar att Piratpartiet inte har en chans så bör du tänka om och istället rösta på Centerpartiet.

 4. Lord Metroid says:

  Nej, jag är inte av den uppfattningen att man bör taktikrösta på det sättet. Kanske lite naivt men jag röstar på det jag tror på.

  Dock är det självfallet att jag röstar på Centern i komunvalet. Kan inte låta bli att inte rösta på mig själv på Centerpartiets komunvalslista även om det verkar vara lite lönlöst då S har haft mer än 50% i 60 år nu i sträck i Borlänge samt att Centerns ordförande i Borlänge har helt galet ledarskap till gränsen på korruption enligt mig själv.

 5. site admin says:

  Lord Metroid, om det nu är som du säger att du både är medlem i både Centerpartiet och i Piratpartiet så gör du dig skyldig till stadgebrott som kan ligga till grund för uteslutning. Bara så att du vet.

  Jag vet inte på rak arm vem som är ordförande för C i Borlänge (även om två goda vänner, Fredrik Jarl och Sofia Karlsson, nyss flyttat från staden), men om medlemmarna inte är nöjda med sin ordförande så finns det möjlighet att byta vid varje årsmöte.

  Men ska jag vara ärlig så tror jag att du är en piratpartist som skriver att du är aktiv i Centerpartiet för att visa andra centerpartister på lokalnivå att det går bra att rösta på C i kommunvalet och på Piratpartiet i riksdagsvalet. Men jag kan ha fel såklart.

 6. Lord Metroid says:

  Jag har läst stadgarna för båda partierna. Ingenstans står det att man inte kan vara med i ett annat parti för att vara eller bli medlem i Centerpartiet. Men om det är så att jag bryter mot stadgarna. Så betynger det mig i högsta grad och blir antagligen tvingad att avgå från något av partierna. Vilket vet jag inte då Piratpartiet har samma linje som Centerpartiets i de frågor som de har. Samtidigt som jag gillar allt annat som Centern står för också.

  Kan du hjälpa mig hitta det som säger att man inte kan vara med i två partier samtidigt eftersom jag inte lyckats.

  http://www.centerpartiet.se/upload/Centerpartiet/Om%20partiet/Stadgar/Centerpartiets%20stadgar%202005.pdf
  http://www2.piratpartiet.se/files/active/0/Stadgar_1.1.pdf

 7. site admin says:

  Formuleringen “motverkar partiets syften” (§3 Mom 5) tolkas som att man inte kan vara medlem i ett annat parti och inte kan kandidera för ett annat parti. Den har använts t.ex. vid uteslutning av Sven-Olle Olsson i Sjöbo och av några personer som kandiderade för Junilistan i europaparlamentsvalet.

  Vad jag vet har alla partier som idag finns i riksdagen samma inställning till dubbla medlemskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.