Nu måste FN ta i med hårdhandskarna

Enligt diverse media har israeliskt flyg bombat en FN-bas i Libanon och dödat fyra FN-observatörer från Finland, Österrike, Kina och Kanada.

Vad sysslar de med? Om de tror att världssamfundet ska sitta stilla och se på när deras medarbetare dödas så tror de fel. Det hoppas jag åtminstone innerligt. Få bort Condoleezza Rice från Mellanöstern, hon gör inte det minsta nytta för att nå fred när hon enbart uppfattas som Israels sändebud, och låt FN sköta det arbete som bara FN och inte något enstaka land kan genomföra. Lägg fram en fredsplan som parterna ska skriva under om de inte vill bli totalt bojkottade av övriga världen.

Kofi Annan står inför en mycket svår uppgift, men om FN inte klarar detta så måste vi nog inse att organisationen är för svagt för att lösa de uppgifter som medlemsstaterna gett FN.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.