Fästning Europa

Läste på text-tv att EU-kommissionen lagt fram nya förslag för att hindra illegal invandring till Europa. Visst kan jag hålla med om att illegal invandring är ett problem, men det stora problemet är människosmugglarna och människohandlarna, inte personerna som tvingas hit eller säljer allt de äger för att smugglas in i Europa.

Vad jag förstått föreslås bland annat en gemensam databas över alla flyktingar, att det ska införas en specialgränsstyrka i EU-regi och gemensamt system för tillfälliga visum.

Det är verkligen tråkigt att Kommissionen väljer att koncentrera sig på människor som är på flykt istället för att försöker komma åt de som tjänar pengar på att smuggla eller sälja människor, det är där EU skulle behöva sätta in sin styrka. Men det är ingen överraskning. Det har varit likadant i många program, rapporter och liknande som vi behandlat i justitieutskottets EU-grupp. Man betonar den illegala invandringen och har med människohandeln och smugglarna i en bisats. Det ska dock sägas att detta inte är en fråga där vi är oeniga inom Sverige, däremot borde regeringen protestera oftare.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fästning Europa

 1. Leffe says:

  Jag förstår inte varför man vill göra skillnad mella legall och illegal invandring. Sist jag kollade fanns det i princip inga som helst möjligheter till legal invandring till Europa.

  Därför är många av de som i media kallas “flyktingar” faktiskt inte flyktingar i ordets folkrättsliga definition. De är invandrare, de vill flytta, de flyr inte.

  Me vi godkänner hellre halvatskiga flyktingskäl än aldrig så goda skäl att vilja flytta hit. Det är märkligt.

  Kanske är det där man ska börja, att införa möjligheter till legal invandring, så att inte alla som vill flytta till Europa måste välja den illagala vägen?

 2. site admin says:

  Håller med dig. Det är bara några veckor sedan Centerpartiet föreslog ett system med “gröna kort“. Dessutom är alliansen överens om arbetskraftsinvandring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.