Självförtroende och sitt still i båten

Jag har följt delar av moderaternas stämma på SVT24 och slås framförallt av två saker: Självförtroende och “sitt still i båten”.

Självförtroendet är tilltalande. Reinfeldt berättar om de nya moderaterna, hur de omprövat sin politik för en ny tid och samtidigt hur de lagt om sin retorik, det är jag övertygad om att det ger nya röster. Helt utan att väljarna egentligen tänker på vilken politik är ny och vad är den verkliga skillnaden mot de “gamla moderaterna”. Jag är inte alls kritisk mot moderaternas nya väg, tvärtom, de har närmat sig Centerpartiet väsentligt och samarbetet mellan Reinfeldt och Maud Olofsson går alldeles utmärkt, men jag tycker ändå att väljarna ska granska retoriken.

Vad som jag känner är mindre tilltalande är de väldigt tydliga signalerna: “Sitt still i båten!” Visst går det bra i opinionsundersökningarna, men ändå, att så tydligt säga till sina stämmoombud att de inte ska opponera sig mot partiledningen är nästan genant. Och dessutom lyder ombuden! Visst, de gav partiledningen på fingrarna när det gäller historia som kärnämne. Men det är en förlust som Reinfeldt kan ta utan problem. Att till och med ungmoderaterna i muf håller sig lugna känns oroväckande. Ett partis utveckling är beroende av att det finns intern opposition och den ska framförallt de yngre stå för. Så tyst hade aldrig CUF:s ordförande Fredrick Federley varit.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Självförtroende och sitt still i båten

  1. John says:

    Borde inte den borgerliga alliansen hålla ihop nu inför valet 2006?

    Kompromisser krävs från alla håll om det ska bli maktskifte -06, även från Centerpartiets håll.

    Sluta kritisera och börja samarbeta!

  2. site admin says:

    Visst håller alliansen ihop, är det någon som betvivlar det? Men jag förstår att du inte tycker att jag ska kritisera något annat borgerligt parti eller någon borgerlig politiker. Men skulle jag inte skriva vad jag tycker och tänker så kunde jag lika bra strunta i att ha en blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.