Det kallar jag service

Vi blev av med min sons vagn när vi flög med British Airways till San Francisco. Det var givetvis irriterande och vi trodde att någon annan tagit fel, eller stulet den. När jag idag ringde till British Airways på San Francisco Airport så möttes jag av en underbar service. När jag sagt vem jag var så sa mannen direkt, “bra, vi har precis fått in ditt bagage men jag hade inte lyckats kontakta dig ännu” (men på engelska såklart…). Direkt började han fråga hur de skulle kunna leverera vagnen till oss. När jag berättade att vi är hos några vänner men bara till imorgon bitti så var svaret direkt att de levererar vagnen hit ikväll.

Det var inga problem utan han såg bara möjligheten för dem att ge oss en bra service. Givetvis är det så det ska vara, vi blir ännu mer positivt inställda till British Airways, men ändå blir jag lite förvånad när man verkligen bemöts av perfekt service.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.