Göran Hägglund läxar upp sina stämmoombud

Det har varit helt underbart väder och egentligen skäms jag över att skriva att jag varit inne och tittat på TV. Men sanningen är att jag är text-TV beroende och därför gick jag in och slog på TV: n. Det blev SVT24 och där fick jag se hur kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund läxade upp sina stämmoombud.

Egentligen kom jag in mitt i “uppläxningen”, så det är möjligt att det jag såg är ryckt ur sitt sammanhang, men det var nästan komiskt. Hägglund berättade nämligen för sina ombud att de inte fick rösta på för många saker som kostar pengar. “Kristdemokraterna måste vara ett seriöst och ansvarstagande parti även i den ekonomiska politiken.” (Kan inte svära på att Hägglund sa just så, men på ett ungefär.)

Jag ska också säga att jag tycker att Göran Hägglund är en bra partiledare för kd och han har tyvärr fått ett oförtjänt dåligt rykte, men att gå upp och läxa upp ombuden för att de röstar för populistiskt på för kostsamma förslag känns inte som ett smart drag. Möjligtvis behövdes det, och det säger ju i så fall en del om kristdemokraternas stämmoombud, men då borde givetvis den ekonomiska talesmannen Mats Odell sköta pekpinnen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.