Nordiskt samarbete

Vilken är betydelsen av nordiskt samarbete i framtiden? Just nu pågår Nordiska Rådets session i Stockholm och hundratals politiker träffas och diskutera gemensamma nordiska frågor. Själv tror jag att det nordiska samarbetet är viktigt även i dagens och framtidens politik oavsett om alla nordiska länder blir medlemmar i EU. Dels så finns det gränsfrågor som måste lösas mellan våra länder och dels tror jag att de nordiska länderna, kanske tillsammans med de baltiska, måste ha en närmre samarbete inför viktiga EU-möten och beslut. Som ensamt litet land är EU stort, men är vi 3, 6 eller kanske 8 länder som framför samma åsikt så kan vi bli starka i det europeiska samarbetet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nordiskt samarbete

 1. Tomas Larsson says:

  Hej

  Jag läste med stort intresse ditt inlägg “Nordiskt samarbete”. Jag har under en tid försökt att engagera mig i frågan, men jag är osäker på vilken status frågan numera har. Min fråga till dig är om det finns något aktivt nätverk som man skulle kunna arbeta inom.

  med vänliga hälsningar

  /Tomas Larsson

 2. site admin says:

  Hej Tomas, Föreningen Norden är en utmärkt organisation att engagera sig i om man är intresserad av de nordiska frågorna. Är du lite yngre så finns även Föreningen Nordens Ungdomsförbund.

  Angående statusen på de nordiska frågorna tycker jag tyvärr att jag ser ett minskande intresse bland riksdagsledamöterna. Även vår talman har fått en lite negativ inställning tycker jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.