Skymningens barfotabarn – Anna Jansson

Jag tror att det är Anna Janssons 15:e deckare om polisen Maria Wern, från 2014. Som vanligt är det Gotland som är skådeplatsen och som vanligt har Anna Jansson lyckats väldigt bra.

Den här gången leds läsaren tillbaka till andra världskriget och flyktingarna som kom över Östersjön till Gotland. Vid sidan om den berättelsen är det en djupt gripande berättelse om en utsatt flicka och vilken djävulskap hon utsätts för.

Eftersom jag har åkt väldigt mycket tåg och flyg den senaste tiden så har jag mer eller mindre sträckläst boken och i slutet önskade jag bara att den skulle vara längre än 299 sidor. Det är helt enkelt en väldigt bra kriminalroman.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.