Fortsatt hyckleri kommer att förpassa Mp ur riksdagen

“Miljöpartiets biståndspolitiske talesman Valter Mutt är mycket kritisk till omfördelningen.

– Vi är upprörda över att Anders Borg vill föra över ännu mera pengar från biståndet. Det är kontraproduktivt, eftersom en del av de här pengarna går till sådant som förebygger flyktingströmmar, säger han till TT.

– Det är sant att det inte är något nytt. Men det är en del av problemet att det förekommit så länge. Någon gång måste man sätta stopp, annars urgröps hela biståndet. Det är moraliskt fel att slå på de allra fattigaste samtidigt som man satsar tiotals miljarder på uppgradering av Jas och till skattesänkningar, säger Valter Mutt (MP).”

Så lät det i mars 2013, då gick ungefär var sjunde biståndskrona (13,5%) till asylmottagandet. Nu med miljöpartisten Isabella Lövin som biståndsminister går var fjärde biståndskrona till asylmottagande.

Jag vänder mig inte mot sättet att använda biståndspengar för att hjälpa människor på flykt som tar sig till Sverige (även om jag innerst inne önskar att det inte hade behövts utan att nya pengar hade kunnat plockas fram), utan det är Miljöpartiets hyckleri som jag vänder mig mot. Fortsätter Mp sina svek i den här takten så lär de få kämpa mot fyraprocentsspärren 2018.

This entry was posted in General and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.