Bilderna på Göran Persson i Panmunjom

Idag påstods det att Carl Bildt hade ljugit om att det fanns ett foto på Göran Persson i Nordkorea, närmare bestämt i Panmunjom vid den sydkoreanska gränsen. Inte alls, här är bildbeviset.

GP DPRK2

GP DPRK

Panmunjom är en gränsstation mellan Nord- och Sydkorea och en liten bit därifrån finns huset där fredsförhandlingarna efter Koreakriget hölls. Det blev ingen fred, utan enbart ett vapenstillestånd. Länderna ligger fortfarande formellt i krig med varandra.

Nordkoreanerna har gjort en utställning som visar “deras syn” på vad som hände och hur förhandlingarna slutade. Det finns även andra delar av utställningen som visar Nordkoreas senare framgångar och i det sammanhanget finns det en bild på Göran Persson när han som EU-ordförande 2001 besökte landet.

This entry was posted in General and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.