Om PNR i Ekot

Igår var jag med i Ekot om PNR, dvs förslaget på EU-direktiv om att lagra passageraruppgifter. Jag har fått väldigt många reaktioner, både positiva och negativa.

Det jag framför i radioinslaget är Centerpartiets inställning i frågan och inte alliansregeringens. Fick den frågan flera gånger igår så därför skriver jag det här direkt. Även om jag är vice ordförande i justitieutskottet och därmed “gruppledare” för alliansen i justitieutskottet så måste jag självklart kunna uttala mig om vad Centerpartiet som parti tycker även om de andra allianspartierna inte skulle hålla med. Sedan är det lika givet att det i slutändan blir en kompromiss inom alliansen. Regeringen ska lägga fram ett förslag (i första hand till EU-nämnden om Sveriges förhandlingsposition i EU) och regeringen fattar beslut som en enhet, alltså måste en alliansöverenskommelse göras.

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.