17 män och 3 kvinnor

Jag hade ingen koll på att Sverigedemokraterna bara har en rikslista till riksdagsvalet. Betyder att många som röstar på SD inte röstar på någon från sin egen valkrets. Men det är väl inte det stora problemet med hur deras valsedel ser ut…. Undrar om de ens kan stava till jämställdhet. Topp 20 består av 17 män och 3 kvinnor. Riktigt pinsamt att de inte har lyckats få ihop en bättre jämställd lista.

This entry was posted in General and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 17 män och 3 kvinnor

  1. z999 says:

    Det främsta skälet är allt våld som riktats mot partiet. Faktum är att det är svårt att få fram folk som vill företräda partiet överhuvudtaget. Och det beror inte bara på våldet mot partiet utan att man kan bli av med jobbet på grund av sina åsikter eller bli utesluten ur facket vilket egentligen är ett större problem än våldsamheterna från vänstern.

  2. z999 says:

    “Riktigt pinsamt att de inte har lyckats få ihop en bättre jämställd lista.”

    Tänk om det bara gällde att skylta utåt med en fin jämställd lista. Men problemet är mycket större. Det finns en röta inom SD på grund av bristen på kvinnor och man är medveten om det. Med röta menar jag den miljö som alltid uppstår i enkönade sammanhang. Ett intressant fenomen är att man kan se att kvinnor fortfarande idag uppfostras till att det är fult att inte vara till lags. Det är många kvinnor som stöder SD men det är mindre som vill göra det offentligt, det går emot att vara “fin snäll flicka som aldrig säger ifrån”. Jag hoppas att SD lite mer aktivt tar tag i problemet i alla fall medans det fortfarande är enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.