Vänstermanifestet äntligen presenterat

Det har tagit lång tid för dem att komma överens och de är fortfarande inte riktigt överens, men de kunde väl inte vänta längre. Föräldraförsäkring, utrikespolitik, förmögenhetsskatt, det finns en del frågor som återstår. Men, hur som helst, det är bra att de äntligen har kunnat enas om ett valmanifest, det är ju faktiskt första gången någonsin.

Det finns en del bra saker i manifestet, t.ex. tar de ju efter vårt förslag om sänkt restaurangmoms och det är såklart bra. Men totalt sett är det ett förväntat dåligt manifest, dåligt för att vi ska få fler jobb, dåligt för valfriheten, dåligt för alla som nyttjat RUT för att få livspusslet att gå ihop, dåligt för unga som vill få sitt första jobb och dåligt för landsbygden.

Intressant är att ordet tillväxt inte används en enda gång i vänstermanifestet. Inte en enda gång! Det är tydligt att miljöpartiets tillväxtfientlighet har slagit rot i hela vänsterkartellen.

Vi vet också att Socialdemokraterna gång på gång försöker hävda att Centerpartiet övergett landsbygden och bara finns på Stureplan (vår liberala politik passar dock lika bra på landsbygden som på Stureplan), underförstått att landsbygdsväljarena istället borde rösta på Socialdemkoraterna. Men vad får de som bor på landsbygden med en rödgrön regering? Vi vet att de får höjd bensinskatt och en kilometerskatt som slår mot de som har längst avstånd, men i övrigt är det en gåta. Ordet landsbygd finns inte heller med en enda gång i de rödgrönas vänstermanifest.

(Som upplysning nämns tillväxt tolv gånger och landsbygd sex gånger i alliansens jobbmanifest.)

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Vänstermanifestet äntligen presenterat

 1. frekar06 says:

  Fördelningspolitiken i valmanifestet är rena bluffen. Åtta av tio vinner inte på de Röd-Grönas politik. Vanliga löntagare kommer få betala flera hundra kronor mer i månaden bara i inkomstskatt med de Röd-Grönas politik.

  Det är väldigt många områden där de Röd-Gröna inte har en gemensam politik. Politik för rättsväsendet, utrikespolitiken, integritetsfrågorna (har ingen av de två blocken), en balanserad upphovsrätt (har ingen av de två blocken) och så vidare. Det är fortfarande som jag ser det mer oenighet än enighet hos dom Röd-Gröna. Det som jag dock gillar är att de ska stärka skyddet för våra stränder. /Frekar06

 2. z999 says:

  En förhandsvisning av SD’s nya valfilm som man hoppas ska passa TV4 bättre. Den är dessutom mer global.
  http://www.youtube.com/watch?v=l7qKD-Ph7ds

 3. frekar06 says:

  Off topic: Så var vi tillbaka på ruta ett igen. En överåklagare har nu fattat beslut om att Assange ska vara misstänkt för våldtäkt. Det är tredje beslutet från olika åklagare på 12 dagar. Nu har vi alltså 2 åklagare som vill att Assange ska misstänkas för våldtäkt och en som inte vill att Assange ska misstänkas för våldtäkt. Det verkar vara vad som närmast får betraktas som cirkus på åklagarmyndigheten.

  Folk i Sverige (inklusive jag själv) och utomlands undrar vad det är som händer. Så även internationell media. Silbersky som företräder Assange säger att bland annat CNN har ringt honom för att få en förklaring på vad som händer och att han inte heller kan förklara det som nu händer. Överåklagaren som nu tydligen har tagit över fallet säger att hon kan förstå att det blir rörigt. Ja det kan man ju påstå. Ja, ja vi får väl se var denna cirkus slutar.

  Ser i skrivande stund att det är ett gisslandrama inne på Tv-kanalen Discoverys huvudkontor i Maryland. En person med handeldvapen har vad man vet nu tagit en person som gisslan inne på huvudkontoret. Helt oacceptabelt som jag ser det att man ger sig på medier på detta sätt.

 4. Snälla, håll er till ämnet.

 5. z999 says:

  OK. Ska försöka. Baylan kommenterar manifestet (tror jag) så här-
  http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/01/moderaterna-har-misslyckats-kapitalt-med-jobben

  Enligt honom är det bara 100,000 som har förlorat jobben under lågkonjunkturen. Kan det vara riktigt? Enligt nationellidag.se så är siffran 150,000. Han nämner inte den globala lågkonjunkturen ens. Tänk om den bara var en bluff? 🙂

 6. frekar06 says:

  Föräldraförsäkringen är de Röd-Gröna partierna egentligen överens om inte jag minns helt fel. Det är bara det att det finns en stark opinion för valfrihet i föräldraförsäkringen. Att de inte lade ett förslag om en tredelad föräldraförsäkring i manifestet beror på att dom inte vill stöta sig med väljare, som de för övrigt lär behöva med tanke på krisen i opinionen.

  I Manifestet kan man också läsa: “Redan 2011 vill vi bygga ut högskolan, yrkeshögskolan, vuxenutbildningen och den yrkesinriktade arbetsmarknadsutbildningen med 44 000 platser.”

  Den förra regeringen (under Göran Perssons tid) byggde kraftigt ut mängden platser på högskolan. Det var bara det lilla problemet att man byggde ut högskolan utan att ge högskolorna mer pengar, vilket vi nu börjar se konsekvenserna av i form av kraftigt försämrad kvalitet. Kommer Sahlin och company göra som Göran Persson eller kommer det verkligen finnas pengar denna gång? För så många platser kommer kosta en hel del.

  Man kan också läsa: “Vi vill investera minst tolv
  miljarder kronor mer än regeringspartierna i vård, skola och omsorg.”

  Låt oss ta ett extremt exempel som ställer detta på sin spets. En borgerlig regering lägger hela statsbudgeten på vård, skola och omsorg. Då ska alltså de Röd-Gröna lägga tolv miljarder mer än vad den totala statsbudgeten omfattar i enlighet med det valmanifest de nu presenterat. Detta är naturligtvis inget rimligt scenario, men det visar på hur orimlig de Röd-Grönas formulering i valmanifestet är.

  Vidare kan man i manifestet läsa: “Att den svenska regeringen inte nådde längre vid klimatmötet i Köpenhamn var ett stort misslyckande.”

  Klimattoppmötet i Köpenhamn var ett stort misslyckande.
  Men det var väl knappast den svenska regeringens fel. Bovarna i det dramat är USA och Kina, men också till viss del den danska regeringen som inte skötte sig särskilt väl. Så man kan inte specifikt som de Röd – Gröna gör lasta den svenska regeringen för fiaskot i Köpenhamn.

  /Frekar06

Leave a Reply

Your email address will not be published.