Min väg, mina val – Göran Persson

Nu har jag äntligen hunnit läsa Göran Perssons memoarer. När boken släpptes så skrevs det en del om innehållet på politiksidorna och lite om det litterära på kultursidorna, men med tanke på att det var en statsministers memoarer som utkom några månader efter han slutat som partiledare så försvann boken väldigt snabbt ur de flestas minne. Detta är fullt logiskt.

Min väg, mina val är precis som man har förväntat sig. Självgode Persson är fortsatt självgod. Han kritiserar andra och hyllar sig själv. Han är lite personlig men mest politikern Göran Persson. Boken ger kanske några nya inblickar i socialdemokraternas inre, men å andra sidan så vet man inte vad som är sant eller inte sant. Alla beskrivningar är Göran Perssons egna och andra omnämnda personer skulle kanske haft en helt annan beskrivning av vad som hände.

Den är visserligen lättläst och är man mycket politiskt intresserad så kan det vara en läsvärd bok, men i övrigt tycker jag att alla borde undvika att lägga sin tid på att läsa 468 sidor om Göran Persson av Göran Persson. Läs istället Erik Fichtelius bok “Aldrig ensam, alltid ensam“, där får vi nog en sannare bild av vem Göran Persson är och vad han tänkte och tyckte under sin tid som statsminister.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

7 Responses to Min väg, mina val – Göran Persson

 1. z999 says:

  Att du orkade 🙂
  Jag har förresten en kompis från Pakistan som har valt att ta extra jobb istället för socialbidrag. När han då blev sjuk (operation) så fick han ingen ersättning från arbetsgivaren eftersom han var timanställd och inget socialbidrag eftersom han har jobbat. Inte så mycket uppmuntran till att jobba precis, mer som att han blivit straffad. Hade han valt att leva på sociala så hade han haft ekonomin tryggad.

 2. Uffe says:

  @z999:
  det är ungefär det samma med A-kassorna: när jag var arbetslös på heltid och lyckades få ett deltidsjobb som studiecirkelledare (typ 3 timmar i veckan) så fick jag ett helvete med blanketter till höger och vänster.

  Den enda slutsatsen jag kan dra av det är att det är bättre att inte försörja sig själv alls än att arbeta för sitt eget levebröd.

 3. profanum_vulgus says:

  z999:
  Men det är ju inte skäl att vägra soc-bidrag.

 4. Leffe says:

  Om du inte redan gjort det, läs också Nuders och Lars Danielssons böcker om åren med Persson. Ingen ger nog en helt rättvisande bild, men de lämnar lite olika pusselbitar.

  Man kan tycka vad man vill om den förda politiken, men spelet och interiörerna är utan tvekan intressanta.

 5. Har varken läst Nuders eller Danielssons. Men jag ska när tid finnes.

 6. z999 says:

  @Profanum_Vulgus:
  “z999:
  Men det är ju inte skäl att vägra soc-bidrag.”

  Det är inte det att han vägrar soc-bidrag. Men det tar tid att få soc-bidraget, byråkraterna ska ju utreda det först. Fast nu ska han tydligen flytta tillbaka till Pakistan igen eftersom han fått någon typ av arv.

 7. Pingback: Sommarläsning 1: Göran Perssons ”Min väg, mina val” « Martin Andreasson (FP)

Leave a Reply

Your email address will not be published.