Larmet till Säpo fungerade inte

Det är klart att det är allvarligt om inte de personer som har direktlarm till Säpo kan lita på att det fungerar. Nu kommer det säkert att utredas noga och till och med av riksenheten för polismål.

Samtidigt kan jag inte sluta fundera på varför Carin Götblad tryckte på larmet till Säpo. Det var säkert så att hon skadat sig svårt, men det är väl tveksamt om direktlarmet till Säpo ska användas vid sådana händelser. Det kanske finns regler för larmet som säger att det är okej och jag kan väl också förstå att smärtan gjorde att hon försökte ta den möjlighet som fanns att få kontakt med omvärlden, men ändå, viss tveksamhet känner jag ändå.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to Larmet till Säpo fungerade inte

 1. Säpo kanske aktivt valde att inte åka eftersom de tröttnat på alla larm från Götblad 😉

 2. Hon sa att hon inte kunde nå sin egen telefon, utan fick släpa sig ut på gatan för att få kontakt med en människa som kunde ta kontakt med ambulans. Låter som ett rimligt fall.

  Det kanske inte är SÄPO:s huvudsakliga uppgift, men folk kan ju dö av svält också, och ska de kanske “skydda” henne ifrån? 🙂

 3. Ola says:

  Man måste ju fråga sig hur smart det är att hon går ut offentligt med att det inte funkade. Antar hon har larmet för att skydda sig mot risker om kidnappning och sådant. Så nu vet då kidnappare att det inte larmet funkar.

 4. Jonas says:

  Har mycket svårt att förstå hur Götblad genom larmet skulle ha kunnat få adekvat hjälp inom rimlig tid.

  Om nu larmet nått Säpotjänstemannen, så måste denne först bläddra i nummerlistorna, ta kontakt med Visby på krypterad lina, antingen med någon lokal Säpoperson eller med vakthavande i den öppna polisen. Det är välkänt hur taffligt vanliga poliser hanterar s.k. “säker kommunikation”, så här kan man befara ansenlig fördröjning. Sedan ska en patrull skickas till Götblad. Dessa poliser kan då bara konstatera att de inte kan göra någon nytta utan måste rekvirera en ambulans.

  Att krypa ut på gatan låter som ett mycket välbetänkt val.

Leave a Reply

Your email address will not be published.