Mitt kära Malmö FF

Om det är någon som tycker att jag skrivit väldigt lite om fotboll och Allsvenskan i allmänhet och MFF i synnerhet den här säsongen, så är det en riktig iakttagelse. Det har inte varit någon vidare kul säsong för en MFF-supporter. För några veckor sedan var det en 12:e plats som gällde. Skandalöst dåligt för en klubb som Malmö FF.

Nu har det varit en rejäl uppryckning de senaste veckorna och dagens 6-3 borta mot Hammarby är nästan overkligt. MFF brukar ha oerhört svårt på Söderstadion. Jag har stått på ståplatsläktaren de senaste säsongerna och varje gång fått åka hem utan seger. Idag skulle jag åkt dit, men det var så kallt och jag hade inte alls kläder för två timmar på ståplatsläktaren. Men det hade nog varit värt att frysa lite för nio mål varav sex MFF-mål och därav tre av den f.d. Hammarbyspelare Jeffrey Aubynn.

Det riktigt intressanta för framtiden är att 8 av spelarna i dagens match är födda 1986 eller senare. 17-årige Jasmin Sudic gjorde debut. 18-årige Agon Mehmeti, som hoppade in idag, avgjorde matchen hemma mot Kalmar med två mål sista tio minuterna. 19-årige Jimmy Touma hoppade in idag, gjorde mål, och har blivit fansens “kelgris” med sitt grymma lir. Det finns risk för att vi förlorar Ola Toivonen (född 86) redan till nästa säsong, men det unga laget kryddat med kapten Daniel Andersson på mitten är i huvudsak kvar även nästa år. Ett år som inte behöver börja med att två viktiga spelare (Anders Andersson och Babis Stefanidis) bryter benet innan säsongen ens startat. Ett år som enbart kan bli roligare än det här.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

3 Responses to Mitt kära Malmö FF

 1. z999 says:

  9 mål? Det var längesen Bob Houghton lämnade malmö ff märker man…

  Djurgården for ever!

 2. site admin says:

  På tal om 12:e platser….:-)

  Men jag vill inte slå på DIF för mycket, det är svärfars lag också.

 3. z999 says:

  “Men jag vill inte slå på DIF för mycket, det är svärfars lag också.”

  🙂
  Klok man.

Leave a Reply

Your email address will not be published.