OS äntligen igång

Som fanatisk sportälskare är sommar-OS nummer ett för mig. Fotbolls-VM är bättre på många sätt, men det är liksom inte dygnet runt på samma härliga sätt som sommar-OS. Man kan givetvis diskutera om Kina borde ha fått OS och jag tycker att alla tillfällen ska tas för att protestera mot brott mot mänskliga rättigheter (jag skulle gärna se en “Black Power”-liknande protest på någon prispall i Peking), men trots detta tänker jag nu njuta av all underbar idrott under 16 dagar.

Hur går det då för Sverige? Liksom många andra är jag mer pessimistisk än Peking-08 än jag var inför Aten eller Sydney. Det har varit så mycket skador på de svenska storstjärnorna att förväntningarna minskat. Samtidigt så får man inte glömma bort att en medalj i trap, mountainbike eller segling betyder precis lika mycket som en medalj i friidrott eller simning. Det är lätt att glömma bort de svenskar som ligger i världseliten i sporter som sällan får uppmärksamhet när det inte är OS. Mitt tips är ändå två guld (Holm och Dahlby), tre silver (Nerell, Oscarsson och Karonen) och sex brons (Abrahamian, Mattsson, Kallur, Paldanius, Torgersson/Santén och Kedzierska).

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

2 Responses to OS äntligen igång

  1. site admin says:

    Skönt när tipset spricker “på rätt håll”. Emma Johanssons silver i damernas linjelopp var jag inte ens nära att tippa.

  2. Mange says:

    Gött!! Hoppas det taggar de andra. Det brukar ju kunna vara så…

    För övrigt känns dina tips realistiska. Kanske Klüft ändå slår till med en medalj i längdhoppet OCH Törnblad ska vi inte glömma…

Leave a Reply

Your email address will not be published.