Alla mål uppfyllda!

Inför det här målet hade vi i Centerpartiet tre nationella mål, två regionala och dessutom har jag ett personligt.

Alla de tre nationella målen är uppfyllda. Centerpartiet ökade väljarantalet, vi fick maktskifte och vi blev tredje största parti. Helt fantastiskt bra. Självklart är det moderaterna som är och får uppmärksamheten som de största vinnarna, men vi i Centerpartiet ökar med 1,8 % och går från sjätte till tredje parti. Det är vi oerhört nöjda med.

Regionalt hade vi dels målet att gå från två till tre mandat och att två av dessa skulle bli fasta mandat. Det ser ut som att vi lyckats nå även dessa två mål. Centerpartiet har fått ett nytt mandat i Skånes västra valkrets och “mitt” mandat i södra valkretsen tycks bli ett fast mandat. Jag har haft Centerpartiets allra sista utjämningsmandat under den gångna mandatperioden. I södra valkretsen ökar vi från 4,2 % till 6,0 %, känns riktigt bra. I min hemkommun Lund är ökningen i riksdagsvalet ännu bättre, från 3,3 % till 7,2 %. Det känns ännu bättre! Vi gör även ett utmärkt kommunalt val och går från tre till fem mandat, det blir dessutom stark borgerlig majoritet. (Inte så oväntat i Lunds kommun har vi bytt majoritet varje val sedan 1982…)

Personligen har jag ett mål att nå över 8 % kryss, och att bli invald såklart. Om det blir så vet jag inte förrän på onsdag eller torsdag när kryssen är färdigräknade, men jag tror och hoppas att även detta mål ska uppfyllas.

Tack alla som röstat på mig och Centerpartiet, och stort tack till alla valarbetare som hjälpt till!

This entry was posted in General, Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

9 Responses to Alla mål uppfyllda!

 1. J. Linde says:

  Grattis Johan och grattis Centerpartiet!
  Ni fick min röst i kommun, region och riksdag, och jag har stort förtroende för att ni gör något väldigt bra med förtroendet. Slutligen så vill jag tacka för en bra blogg och önska dig och ditt parti lycka till!

 2. roschach says:

  Grattis till frukten av allt hårt arbete. Min röst fick ni tyvärr bara i kommun och landsting i år då jag kände mig demokratiskt förpliktigad att slänga (“bort”) en röst på piratpartiet. Men jag är trots detta glad att C är med och bildar regering – nu håller jag tummarna på att just DU hamnar på en bra post i en sådan och kan göra lite bra saker där…

 3. fredrik says:

  Grattis käre kusin och lycka till!

 4. site admin says:

  Tack för gratulationerna! Just nu är jag så trött att jag knappt kan stava, återkommer när jag sovit lite…

 5. Ulrika says:

  Stort grattis, hoppas du lyckas med “dina” 8%
  Kram från kusin Ulrika

 6. site admin says:

  Vad trevligt att kusinerna hittat till min blogg! Just nu pågår räkningen av kryssen, men södra Skånes riksdagsvalkrets har inte påbörjats ännu.

 7. Svamp says:

  Grattis. Ni fick mina lokala röster. Inga pirater i riksdagen, men jag är glad över att centern har gått framåt, och folkpartiet och kd har backat. Johan Pehrson har förlorat körkortet och partierna vill se om “fildelningslagen” (vilket inte alls är tillräckligt, men ett framsteg).

 8. Anonymous says:

  Jälper cafe fåbort fålck så dåm kan bo där kälva.Så dåm kan brena och byga såm dåm vil sen när vi är veck.Iveberöd

Leave a Reply

Your email address will not be published.