7/9 Ystad, Trelleborg, Svedala och Veberöd

Den jobbigaste dagen hittills i valrörelsen började med en presskonferens på ett café utanför Ystad. Jag (etta på riksdagslistan i den valkretsen), Birte Sandberg (etta på regionlistan i den valkretsen) och Patrik Holmberg som är pressansvarig presenterade Centerpartiet i Skånes valmanifest. Det är en konkretisering av vårt valprogram som vi gjort för att bli ännu tydligare för väljarna. Tanken med presskonferensen var också på att visa att en röst på Centerpartiet betyder samma sak i regionen som i riksdagen. Flera av de andra partierna talar med kluvna tungor och har olika uppfattningar kring vad regionen ska ha för ansvarsområden.

Skånska Dagbladet kom och extra roligt var fotograferingen med Skånskans fotograf. Ska bli väldigt kul att se i tidningen vilken bild det blir.

Sedan åkte jag vidare till Trelleborg. Debatterade på Söderslättsgymnasiet inför en fullsatt aula. Tyvärr kom ingen miljöpartist, min bänkgranne i riksdagen Ulf Holm var anmäld men dök inte upp. I pausen mitt i debatten blev det en intressant diskussion när socialdemokraten Catherine Persson tyckte att hon och vänsterpartisten tillsammans skulle få lika mycket tid som vi fyra i alliansen fick tillsammans. Jag kan förstå hur hon tänker från sin horisont, men givetvis är det helt fel. Varje parti som är med ska ha lika mycket tid att uttrycka vad de tycker, och då blir det per automatik så att de fyra allianspartierna får mer tid än de två eller tre inom vänsterkartellen.

Hur som helst var det en trevlig debatt och det blev nästan inget prat alls om folkpartiskandalen. När en kille ställde en fråga om det så buade flera bland de övriga eleverna. De verkade redan trötta på snacket.

Efter debatten körde jag till Svedala och delade ut valmaterial på gågatan tillsammans med lokala centerpartister. Det var en jämn ström till mataffären och förhållandevis många stannade och pratade.

Kvällen ägnade jag åt min hemmaplan, Veberöd. Hade ett offentligt möte som tyvärr bara lockade ca 10 personer. En journalist från SkD var där och jag oroar mig lite för vad hon ska skriva. Det är klart att det verkar som ett ointresse för byns enda riksdagsledamot genom tiderna. Men jag är inte ett dugg förvånad. Politiska möten drar väldigt få icke partiaktiva. Men vi som var där hade en bra diskussion.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.