2/9 Torgmöte i Ystad och Lund

Den första av tre intensiva lördagar i valrörelsen. Lördagar brukar vara de dagar då man träffar riktigt mycket folk på torget, så även den här gången.

Min lördag delades mellan Ystad på förmiddagen och Lund på eftermiddagen. På Stortorget i Ystad konkurrerade vi inte bara med de vanliga partierna utan även med Gudrun Schyman som höll fi-valtal och med Frälsningsarmén som fick ta i lite extra för att höras. Såg en artikel om att Gudrun Schyman inte lockade något folk i Malmö, och detsamma gällde i Ystad. Den enda som såg ut att stå och lyssna var polisen som bevakade “torgmötet”.

Centerpartisterna i Ystad är många och aktiva. Det är roligt att stå och dela ut valmaterial och prata politik när man själv är många. När folk går förbi är det en helt annan bild man ger om man är många och glada än om man står bara några stycken, trötta och avslagna.

I Lund var det “långlördag”, dvs affärerna har öppet till kl. 17, och väldigt mycket folk på stan. Vi har inte valstuga på Stortorget som de andra partierna eftersom vi har vår expedition bara ett stenkast därifrån. Men på lördagar tar vi med oss bord, parasol och affischer upp till de andra partierna. Många går runt och ställer frågor till alla partier och då är det såklart viktigt både för oss i Centerpartiet, och en service till väljarna, att finnas nära de andra partierna.

I Lund är det fler långa politiska diskussioner än i andra städer, tyvärr ofta med personer som man snabbt förstår inte kommer att rösta på Centerpartiet ändå. De är helt enkelt diskussionsglada. Men så givande är det inte för oss som vill nå alla de människor som söker information och svar på sina politiska frågor.

This entry was posted in Hänt i valrörelsen. Bookmark the permalink.

4 Responses to 2/9 Torgmöte i Ystad och Lund

 1. Johan Folin says:

  I fredags kväll när vi stod och hade kvällsfika på Mårtenstorget var det relativt många som just ville diskutera politik. En klar övervikt av unga män. En del väldigt intressanta att diskutera med, men också en del överförfriskade personer som gjorde allt vad de kunde för att hitta några luckor i mina resonemang. På det hela taget en bra kväll.

 2. site admin says:

  Jag hörde av Cissi Hultgren att det varit en bra kväll. Hon var tillbaka på torget i Lund på lördagsförmiddagen. Starkt jobbat.

 3. RJIH says:

  Det är väl utmärkt att utsättas för personer som gör allt vad de kan för att hitta luckor i ens resonemang, överförfriskade eller ej?

 4. Johan Folin says:

  RJIH: Jo, självklart. Problemet med att de var överförfriskade var att några (två av dem) inte kunde hitta speciellt bra argument och hade nära till nävarna istället. Inget hände, men de knöt händerna i frustration. Just det var lite otrevligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.