Drömmar ur snö – Anna Jansson

Detta är Anna Janssons femte roman om kriminalinspektör Maria Wern. Dock bara den tredje som jag läser, efter Silverkronan och Må döden sova. Jag gillar Anna Jansson, även om hon inte riktigt ska jämföras med t.ex. Mankell och Nesser, och detta är 288 läsbara sidor.

Drömmar ur snö handlar inte oväntat om ett mord. Den här gången är det en 14-årig prästdotter som hittas död. I historien vimlar det av tänkbara (och otänkbara) mördare, det blir ärligt talat nästan för mycket när person efter person framställs som möjlig mördare och givetvis är det inte någon av dem. I romanen väver också Anna Jansson in två samhällsproblem på ett bra sätt, vad och vem som ungdomar möter på nätet och anklagelse mot invandrare när brott begås.

This entry was posted in Bokrecension. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.