Sportblogg

Nu kan jag inte låta bli att skriva om sport och fotboll igen. Det är en fruktansvärt bitter dag. Som MFF-supporter känns det allt annat än bra än kväll som denna efter 0-3 i Champions League-kvalet. Jag mådde så dåligt att jag inte ens kunde se sista halvtimmen av matchen.

Väldigt många av spelarna i himmelsblått var som sämst när det gällde som mest. Elanga är lätt att peka ut som syndabock efter försvarsmissen vid första målet och den fullkomligt vansinniga passningen vid andra målet, men faktum är att det hade kvittat. Schweizarna var bättre på allt och det är bara att gratulera FC Thun till en plats i CL.

Nu gäller det att ta nya tag. Först och främst för Allsvenskan och sedan för UEFA-cupen. Istället för Barcelona, Juventus och Liverpool så kan vi nu få Cork, Siroki eller Allianssi. För att uttrycka det försiktigt, det känns inte riktigt lika spännande… Men å andra sidan, med det bedrövliga spel som presterades ikväll så ska vi nog vara tacksamma för att slippa bli utklassade av storlagen.

This entry was posted in Sport. Bookmark the permalink.

4 Responses to Sportblogg

 1. Johan,

  Som enda borgerliga riksdagsledamot från Skåne insåg du den överdrivna nationalismens avigsidor och röstade emot att göra nationaldagen till helgdag. Kanske du får lida för det i bland, men tiden kommer att ge dig rätt. Skönt att veta att du inte faller för grupptryck utan vidare.

  I sportsammanhang kan jag, om än motvilligt, förstå att det kan vara roligt med nationalistiska inslag. Men nu läste jag om Skåne-derbyt Landskrona-Helsingborg häromdagen, att arrangemanget inletts med att publiken uppmanades sjunga Sveriges nationalsång.

  Är det verkligen normalt??! Sveriges nationalsång vid ett Skåne-derby… det hör väl rimligen till kategorin “överdriven nationalism”?

 2. site admin says:

  På Malmö Stadion spelar de aldrig Sveriges nationalsång före matchen så jag vet inte varför de har så märkliga traditioner i Helsingborg. Håller helt med om att det är totalt onödigt.

 3. Tobbe says:

  MFF har haft det mottigt ett par år nu och det blir nog lika tufft i kvällens match mot kalmar. KFF är inte lätta att tampas med på hemmaplan. Fick jag, som IFK supporter, verkligen uppleva när jag va där i torsdags o såg en bedrövlig insatts av blåvitt i cupfinalen.

 4. site admin says:

  Två utvisade MFF:are och Santin fick vara kvar på plan…. Inte lätt att spela med en sådan domarinsats. Nu är det bara att hoppas att Kalmar eller Djurgården tar hem SM-guldet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.