”Be om ursäkt Ilmar Reepalu”

Centerpartiet i Skåne:
”Be om ursäkt Ilmar Reepalu”

”Med anledning av det socialdemokratiska kommunalrådet i Malmö Ilmar Reepalus uppmärksammade jämförelse mellan antisemitism och sionism så utmanade Centerpartiets riksdagsledamot Fredrick Federley Ilmar Reepalu på debatt om antisemitismen. Federley är riksdagsledamot för Stockholms stad och kandiderar på andra plats på Centerpartiets riksdagslista i Malmö i årets val.”

”I Sydsvenska Dagbladet väljer Ilmar Reepalu att avfärda Federleys utmaning med att hävda att han inte vet vem Fredrick Federley är. Det följer han upp med ett skämt om transvestism och att Federley borde ”göra ett studiebesök i Malmö och bosätta sig här så att han vet vad han talar om”.

”Ilmar Reepalu borde fundera på vem som inte vet vad han talar om. Trots stora problem med hatbrott i Malmö och att judiska familjer känner sig tvingade att lämna staden så har Reepalu hävdat att han inte haft någon som helst kunskap om situationen. Något som man verkligen borde kunna kräva av kommunstyrelsens ordförande.”

”Det är helt oacceptabelt att Skånes mest profilerade socialdemokrat hånar och förlöjligar en av Centerpartiet i Skånes riksdagskandidater. Ilmar Reepalu måste be Fredrick Federley om ursäkt och lämpligast kan han göra det i samband med att han accepterar Federleys debattutmaning, avslutar Johan Linander, distriktsordförande för Centerpartiet i Skåne.”

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

9 Responses to ”Be om ursäkt Ilmar Reepalu”

 1. profanum_vulgus says:

  Ja det var ju ett lite larvigt uttalande, men det var ju Federley som började med larviga påhopp så det kanske är mest klädsamt att han börjar med att be Reepalu om ursäkt.

 2. Pingback: Ränderna går aldrig ur « Frihet är inte gratis.

 3. Vilket var Federleys påhopp på Reepalu?

 4. Profanum, jag har tagit bort ditt inlägg. Det är inte okej att förtala andra personer på min blogg.

 5. profanum_vulgus says:

  Linander:
  Vad var förtalet?
  Jag citerade ju Federleys debattartikel.

 6. Jag tänker inte återupprepa vad du skrev, men du vet själv vad du kallade Fredrick för.

 7. profanum_vulgus says:

  Nej det vet jag inte, kan du maila det till mig?
  Jag citerade hans debattartikel.

 8. Nu har du fått ett mejl.

 9. profanum_vulgus says:

  Han är ju det.
  Konstigt förresten när han osant anklagar Reepalu för en specialform av detta så tycker du att Reepalu ska be om ursäkt.
  Det är ju just detta som debatten handlar om, alla som hoppar in och skriker om Reepalu är arabhatare och zionister som tror att de ska få med sig folk genom att skylla på araberna/muslimerna. Vår tids judar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.