Onödigt bra 1 maj för sossarna

De är makalösa på att mobilisera till första maj-demonstrationerna. Jag hade nog trott att Mona Sahlins dalande förtroende inom arbetarrörelsen i kombination med Wanja Lundby-Wedins avgångskrav skulle leda till rekordfå S-demonstranter i 1 maj-tågen, men så blev de uppenbarligen inte.

Jag var inte och lyssnade på Sahlin i varken Lund eller Malmö, men tydligen var där riktigt mycket folk. I Lund hade de av någon outgrundlig anledning valt ett inomhusmöte på Mejeriet. Men budskapet från media att alla inte kom in, är säkert något socialdemokraterna i Lund är riktigt nöjda med.

Självklart är jag inte så imponerad av vad som sas i diverse tal runt om i landet, men samtidigt måste jag vara imponerad över att de verkligen når ut till sina kärntrupper. Det handlar inte så mycket om vad socialdemokraterna själva vill göra utan att de svetsar samman och entusiasmerar genom en gemensam ilska mot alliansregeringen.

De är också duktiga på att få ut samma budskap överallt, men det kanske inte är så konstigt. Jag fick höra häromdagen att alla socialdemokrater som håller första maj-tal får färdigskrivna tal från högkvarteret på Sveavägen. Det gör såklart att det blir ett gemensamt budskap. Inom Centerrörelse skulle det aldrig accepteras, där vill regional-/kommunalpolitikerna tala på sitt eget sätt.

Slutsatsen måste tyvärr bli att 1 maj-firandet blev ett lyft för socialdemokraterna. De kom undan med ganska blygsam “bonuskritik” och fick nog igång sina valarbetande kärntrupper inför EU-valet.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

3 Responses to Onödigt bra 1 maj för sossarna

 1. Mattias says:

  Jag var en av dem som inte blev insläppta i Lund. Det är klart att man blir nyfiken på att se en partiledare prata här nere i provinsen, oavsett om man håller med eller inte.
  Det muttrades mycket utanför Mejeriet, den dåliga planeringen kan mycket väl leda till uteblivna (S)-röster. Då kan det vara värt att missa Sahlin tala.

 2. z999 says:

  Ni som missade Mona Sahlins tal missade ingenting. Hon talade bara i klyschor och klicheer och kallade socialdemokraterna för en frihetsrörelse utan att precisera sig.

  Ett roligare förstamaj-tal höll Wanja Lundy Wedin
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5044114.ab

  Nalin Pekgul irriterade sig på mötesstörarna (som är ett brott mot grundlagen). Förmodligen karma eftersom ssu har stört otaliga sd-möten.

  Ett gäng eritreanska “flyktingar” var också där för att protestera mot medias negativa framställning av Eritrea och eritreaner.

  Några som buade var en eritreansk förening. De säger själva att de protesterar mot medias framställning av Eritrea och eritreaner,

 3. Jag förstår att de som tagit sig till Mejeriet men inte kom in blev besvikna, men på totalen så tror jag att de närvarande besvikna är betydligt färre än de som läser om det stora intresset och får ett intryck av s-medvind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.