Ändra namnlagen

Man kan fråga sig varför någon vill heta Hallå i mellannamn, men att ifrågasätta och förbjuda är två helt olika saker. Tyvärr har vi en klåfingrig namnlag i det här landet. Jag har motionerat i flera år i riksdagen om att ändra namnlagen och Skatteverkets avslag på Hallå är ännu ett exempel på att det är dags att liberalisera namnlagen.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

6 Responses to Ändra namnlagen

 1. Mattias says:

  I detta fallet håller jag med dig, det är trots allt en vuxen människa som vill byta själv. Men någon måste skydda barn ifrån idioter till föräldrar som vill döpa dem till Klockradio eller Svampinfektion eller något annat trams.

 2. Mange says:

  Var drar man gränsen i en nyliberal cynisk värld…? Är det ok att heta Hitler tex…?

 3. Någon slags namnlag tycker jag också att det behövs, t.ex. för att skydda släktnamn, men när det gäller vuxna personer så tycker jag att det ska vara fritt att välja.

  Mange, känner du inte Hitler i Gustavsberg? Sök på Eniro på Hitler och Gustavsberg så ska du få se.

 4. Malte Lewan says:

  Om någon vill heta R2D2 (eller Klockradio) så bryr jag mig inte. Namn är för mig bara en textsträng. Det är inte detsamma som att jag kommer att acceptera att privat kalla personen för vad han är skriven som. DET bestämmer jag själv.

 5. Anton says:

  Lustigt, googlade efter Hitler eftersom han är inblandad i en arbetsplatskonflikt och hittade till en centerpartistisk blogg!

  I vilket fall som helst så är han ett svin. har utnyttjat bolivianska tjejer som städerskor, betalat en lön på 50-70 kr i timmen brutto. trackasserat dom sexuellt och försökt våldta någon eller några. Kommer komma en artikel i nacka värmdö posten om det. Om nu en centerpartist bryr sig om dåliga arbetsköpare!

 6. Eftersom jag läser Nacka Värmdö Posten kommer jag självklart att läsa, men sedan förstår jag inte vad dåliga arbetsköpare är. Menar du dessutom att någon (nu levande) heter Hitler?

Leave a Reply

Your email address will not be published.