Vilken käftsmäll av Schlaug

Det har inte varit någon hemlighet att det f.d. språkröret Birger Schlaug lämnat miljöpartiet och kallar sig partilös. Men att han från att ha varit högst ansvarig i partiet till att föreslå att ett nytt parti ska bildas för att ta det gamla partiets röster, det är anmärkningsvärt. En riktig käftsmäll på Wetterstrand och Eriksson. De kan säkert hålla sig för skratt.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vilken käftsmäll av Schlaug

 1. Kalase says:

  Såg i SvD att du skyller data- och telelagringen ni tänker införa på Bodström. Men även om han satte igång processen så är det ni som är i regeringsställning nu. Det är ju ynkligt att skylla på vad sossarna gjort. Det står er fritt att riva upp Bodströms beslut om ni inte gillar det. Med ditt resonemang kan ni lika gärna avgå, då är ju allt ändå förutbestämt av den tidigarer regeringen.

 2. Niclas says:

  Jag tolkar honom annorlunda. Det är inte bara det att miljöpartiet gått in i ett block som gör att det behövs ett nytt miljöparti. Att dom gått in i ett block gör bara att det finns utrymme, för ett nytt parti. Men poängen är att miljöpartiet inte längre är ett sådant nytt parti som det en gång var och som han nu efterlyser. Och det är inte bara det tidsmässiga som gör det till ett icke-nytt parti utan snarare dess politik som, för att använda Schlaugs ord, upprätthåller det “vulgära konsumtions- och tillväxtsamhället”

 3. site admin says:

  Niclas, även det du skriver är ju en “käftsmäll” på de nuvarande språkrören. “Upprätthålla det vulgära konsumtions- och tillväxtsamhället”. Så på vilket sätt är det som vi tolkar Schlaug olika?

 4. Kalase says:

  Miljöpartiet kan nog ha svårt att stå upp för sina gamla ideal nu när de ska ingå i en koalition. Själv är jag mer oroad för centern. Hur kan ni ge upp medborgarnas integritet med FRA, Ipred och datalagringsdirektiv. Det är ju totalt ovärdigt. Se här vad en dataexpert som regeringen konsulterat säger:
  http://stupid.domain.name/node/742

 5. site admin says:

  Vi ger absolut inte upp medborgarnas integritet. Datalagringsdirektivet är jag motståndare till, men Sverige är likväl skyldiga att införa det i svensk lagstiftning.

Leave a Reply

Your email address will not be published.