Göran Johansson är vilse i pannkakan

Göteborgs “starke man”, socialdemokraten Göran Johansson är på väg att lämna politiken och nu tycks han försöka ta de sista chanserna att få lite personlig uppmärksamhet och dra en sista lans i kampen mot alliansen. Med tanke på hur vilse i pannkakan han är så är det nog lika bra att han avgår.

Hans påståenden om att regeringen skulle vilja att “Volvo offras för att visa att städer med socialdemokratiskt styre inte hänger med i utvecklingen” är nonsens som faller på sin egen orimlighet. Det är snarare tvärtom, alliansen förlorar på om Volvo skulle falla, det är knappast den socialdemokratiska kommunfullmäktigemajoriteten som får skulden. Jag har ofta instämt i Göran Johanssons påståenden om att den Stockholmsstyrda mediabevakningen sätter Göteborg (och övriga Sverige) i mediaskugga, men hans ibland berättigade irritation över Göteborgs nedvärdering har nu övergått till paranoia.

Han hävdar vidare att han är förvånad över att en svensk borgerlig regering inte vill ta över ägandet av Volvo. Så politiskt obevandrad är inte Göran Johansson. Självklart vet han att statligt ägande av bilföretag knappast är något som vi vill ha. Hans påstående blir patetiskt i sitt taktiserande. Det enda som Göran Johansson har förstått av det han skriver på Newsmill är att storstäderna kommer att bli mycket viktiga att vinna i valet 2010. Och det är just i det ljuset man får se hans utspel, desperation när storstäderna nu håller på att åter bli borgerliga.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

2 Responses to Göran Johansson är vilse i pannkakan

  1. Göran Johnssons argument för att fordonsindustrin skiljer sig från varvsindustrin är tunna och förefaller konstruerade och hans spekulation i taktiska motiv är ju direkt underligt: skulle Alliansen vinna Göteborg genom att skapa massarbetslöshet där? Nej, det där var förvirrat.

  2. site admin says:

    Lägg också märke till att Göran Johansson enbart talar om Volvo. Aldrig om SAAB. Jag skulle nog tro att SAAB ligger risigare till än Volvo, åtminstone är varumärket inte lika starkt. Men eftersom SAAB inte ligger i Göteborg så är det uppenbarligen totalt ointressant för Göran Johansson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.