”Hot och dåd mot rättsväsendets personal är extra allvarliga”

Johan Linander (c), rättspolitisk talesperson:

På tisdagen sprängdes en åklagares dörr i Trollhättan. Polisen misstänker att grovt kriminella ligger bakom attentatet.

– Det är med bestörtning jag tar del av denna information. Hot och dåd som utförs mot rättsväsendets personal är alltid extra allvarligt. Det är ett hot mot hela rättssamhället. Om inte åklagare, poliser, domare och andra vågar göra sitt jobb även mot grov brottslighet så har samhället kapitulerat för deras kriminalitet, säger Johan Linander centerpartiets rättspolitiske talesperson.

– Vad som behövs är bättre samordning bland rättsväsendet och andra myndigheter för att kriminella gäng ska kunna splittras. Polisen måste också ha tillräckliga resurser för att ständigt störa deras verksamhet genom punktmarkering. Vi i samhället måste bestämma oss för om de kriminella gängen ska få fortsätta att växa över landet eller om vi ska göra något åt det. För mig är svaret självklart.

________________________________________
För mer information kontakta:
Johan Linander, 070-268 96 01
Charlotta Eriksson, pressekreterare 070-617 42 12

This entry was posted in Pressmeddelanden. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.